93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

David Jové: “Intensificarem la nostra presència al carrer durant l’hivern per atendre les persones sense llar”  

Aquest dimarts s’ha presentat a l’Ajuntament de Sabadell el protocol de l’Operació Fred, que atén persones sense llar en cas de baixes temperatures. Un any més, la Creu Roja és un actiu principal d’aquest operatiu que enguany ha patit algunes modificacions. En aquest sentit, quan hi hagi temperatures d’entre 2 i 4 graus, s’activarà el nivell 1, és a dir, de sortida de les Unitats d’Emergència Social (UES) de la Creu Roja. Amb temperatures inferiors als 2 graus, es passaria al nivell 2 que preveu l’obertura de l’espai d’acollida nocturn que gestionarà la Creu Roja.   

El coordinador de la Creu Roja a Sabadell, David Jové, ha assegurat que “la Creu Roja al llarg de l’any prestem diferents serveis a les persones que viuen al carrer. Ara, quan s’apropen les baixes temperatures, establim la sortida més intensiva de les UES i l’espai d’acollida nocturn. Per a nosaltres és una prioritat l’atenció als col·lectius més vulnerables”. Jové ha afegit que “al llarg del 2022, hem notat un augment de persones ateses al carrer”. Per la seva part, el regidor d’Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés, ha agraït “la implicació de les entitats que tot l’any fan seguiment de les persones sense sostre i ara, amb l’Operació Fred, fan un esforç extraordinari”. Al marge d’allò que indiquin els diferents nivells previstos en el marc del protocol de l’Operació Fred, la Creu Roja mantindrà les sortides setmanals de les UES -tots els dimarts i dimecres-.  

Espai d’acollida gestionat per la Creu Roja
En cas que laprevisió meteorològica apuntés a temperatures per sota dels 2 graus, s’activaria el nivell 2 del protocol, que implica l’obertura de diversos dispositius d’acollida. En aquest cas, les persones sense sostre podran accedir per fer nit al centre  gestionat per Creu Roja, que compta amb 15 places. En aquest espai, a més de lloc per dormir s’hi podran dutxar, sopar i esmorzar. També es podran derivar persones a pensions o al Centre d’Emergències. Aquests serveis s’adrecen a ciutadans i ciutadanes que es trobin a Sabadell sense un lloc per dormir ni recursos per resoldre la situació de vulnerabilitat extrema. Aigües de Sabadell cedeix novament el local on s’ubica l’espai d’acollida.

L’Operació Fred implica l’actuació en xarxa entre diferents serveis municipals i entitats d’atenció a persones sense llar. En aquest sentit, és Policia Municipal qui alerta sobre les previsions meteorològiques i la necessitat d’activar les actuacions i el servei d’Acció Social qui centralitza la informació dels ciutadans i ciutadanes amb necessitat de ser atesos i manté una coordinació permanent amb Creu Roja, Càritas, Actuavallès i Ningú Sense Sostre.

Col·laboració ciutadana
En relació amb l’Operació Fred, des de l’Ajuntament es demana la col·laboració ciutadana per poder arribar a tothom que necessiti atenció. En cas de detectar persones que passin la nit al carrer, sense atenció, es demana avisar la Policia Municipal (tel. 900 112 092) per tal d’actuar.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies