93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Un acord amb la Fundació Diverse permet millorar les competències de la lectoescriptura entre els infants que atén la Creu Roja

Un rendiment adequat en el camp de la lectoescriptura esdevé clau per a l’assoliment de l’èxit acadèmic dels infants. No obstant això, són molts els alumnes d’entorns vulnerables que presenten dificultats per integrar correctament la llengua vehicular de l’escola i per aprendre a llegir i a escriure. Aquest fet pot tenir un impacte negatiu en el desenvolupament educatiu, emocional, professional i social d’aquests infants, així com provocar el seu abandonament prematur del sistema educatiu. És per aquesta raó que la Creu Roja de Sabadell i la Fundació Diverse han signat un nou acord que, mitjançant la metodologia DLec, permetrà millorar les competències lesctoescriptores dels infants que atén la Creu Roja en aquesta ciutat. La metodologia DLec ja s’ha començat a implementar entre els infants del programa de Promoció de l’Èxit Escolar que la Creu Roja desenvolupa a Sabadell i a Badia del Vallès, i es tracta d’un programa que busca afavorir l’equitat educativa mitjançant el reforç de la lectoescriptura entre l’alumnat en situació de vulnerabilitat, procedent d’entorns multilingüístics i amb dificultats per a l’aprenentatge de la lectoescriptura.

La implementació del programa a Sabadell i a Badia del Vallès és una realitat gràcies al suport tècnic de la Fundació Diverse, que aporta professionals experts en la metodologia DLec. Durant tots els dimecres del curs escolar i en sessions de 45 minuts, aquest personal especialitzat en DLec treballa la lectoescriptura amb els nens i nenes del programa de Promoció de l’Èxit Escolar, i també s’encarrega de formar el personal tècnic i el voluntariat de la Creu Roja per tal que, amb el temps, les competències que preveu el projecte puguin ser desenvolupades des de la mateixa Creu Roja. L’acord també preveu un treball individualitzat per part dels professionals experts de DLec amb els infants que més ho requereixin.

Diferències competencials
Segons apunta la Fundació Diverse, actualment hi ha molts infants que no assoleixen una competència lectoescriptora adequada al llarg de la seva etapa educativa. En aquest sentit, una manca d’exposició al llenguatge oral i escrit es pot traduir en un desavantatge a l’hora d’aprendre a llegir i a escriure, i aquest desavantatge s’accentua en el cas dels infants procedents d’entorns. D’altra banda, des de Diverse afegeixen que les dificultats d’aprenentatge específiques, com ara la dislèxia, tenen un impacte més gran en aquest perfil de població. És per això que DLec també aspira a detectar aquestes dificultats amb vistes a impedir que suposin un obstacle a llarg termini per als infants que les presenten.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies