93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Creu Roja Sabadell supera les 21.000 atencions telefòniques a persones vulnerables durant la pandèmia

L’equip dels Centres de Contacte de Creu Roja a Sabadell ha realitzat 8.361 atencions telefòniques a persones vulnerables durant el 2021, sumant en total més de 21.000 trucades durant tota la pandèmia. Unes dades molt destacades que es deuen a la complexa situació social generada pel Coronavirus i que van viure el seu pic durant els mesos més durs de confinament.

Aquesta eina s’ha convertit en imprescindible durant els últims dos anys per tal d’atendre persones a distància i detectar nous casos de risc. Un recurs molt important per a dur a terme la nostra tasca i ajudar el màxim nombre possible de persones en situació de vulnerabilitat en el difícil context actual de pandèmia.

El dispositiu de Centres de Contacte és un sistema de trucades telefòniques que permet a Creu Roja establir una comunicació directa i personal amb la població. Donem suport i informació, per exemple, sobre temes de salut, fem un seguiment de les persones usuàries dels diferents programes que duem a terme i potenciem l’atenció a les persones grans.

Aquesta eina s’utilitza sobretot amb persones que necessiten acompanyament en algun moment complex de la seva vida. També ens permet detectar nous casos de risc i activar diferents mecanismes per tal de vetllar pel benestar dels nostres usuaris de manera integral segons cada cas.

Una de les funcions més destacades dels Centres de Contacte durant la pandèmia ha estat la prevenció de la Covid-19, per exemple, fent campanya per a fomentar la vacunació. En definitiva, els Centres de Contacte ens han ajudat a fer una atenció quirúrgica i específica a persones que s’han sentit soles o que han necessitat suport durant la pandèmia. D’aquesta manera, podem fer un acompanyament personal amb recursos especialitzats per a cada cas.

«El fet que les persones ateses escoltin una veu amiga a l’altra banda del telèfon ens permet crear un vincle de confiança i millorar la situació personal de cadascuna d’elles», afirma la Tècnica de Salut i Intervenció Comunitària de Creu Roja a Sabadell, Miriam Garcia Vilaplana. «La nostra missió és continuar utilitzat la tecnologia al servei de les persones i posar-nos al costat de qui més en necessiti en tot moment», afegeix Garcia.

«Valorem molt positivament aquesta eina perquè permet que les persones ateses vegin que la Creu Roja està al seu costat oferint suport», explica la tècnica. «No obstant, aquesta proximitat ens ha fet veure que hi ha una gran necessitat social a causa de la pandèmia i que, per tant, la situació actual no només s’ha d’afrontar a nivell sanitari, sinó que també a nivell social», conclou Garcia.

El voluntariat, clau en els Centres de Contacte
La feina duta a terme a través dels Centres de Contacte seria impossible sense la gran implicació del nostre voluntariat. En aquest sentit, un equip de persones voluntàries format prèviament s’encarrega de dur a terme aquestes trucades oferint ajuda, informació i assessorament a les persones ateses. Una tasca imprescindible que permet fer un seguiment constant de cada cas i arribar a molta més gent.

«Com a voluntària és molt gratificant dur a terme aquesta tasca en els Centres de Contacte; fer l’acompanyament personal i veure la gratitud i felicitat de la gent no té preu, és un regal», explica la voluntària Sara Rodríguez. «Al final, aportem el nostre granet de sorra per a que la societat vagi una mica millor», afegeix.

«A Creu Roja es fa una gran tasca i és un plaer poder formar part d’aquest suport comunitàri», afirma el voluntari Alfred Asensio. «Posar-te a la pell de les altres persones t’ajuda a empatitzar amb elles, i poder ajudar a gent que ho necessita i veure el seu profund agraïment em fa feliç», conclou.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies