93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Creu Roja Sabadell multiplica els seus recursos per atendre les persones sense llar durant l’hivern

Aquest 1 de desembre ha entrat en funcionament l’Operació fred a Sabadell que permet atendre les persones sense llar de la ciutat durant els mesos d’hivern. La Creu Roja torna a tenir un paper clau en el protocol d’actuació amb l’aportació de diferents recursos. La principal novetat és un centre d’acollida nocturn, gestionat per la Creu Roja, amb seu a un espai cedit per Aigües de Sabadell.

El nou espai d’acollida nocturn, amb una quinzena de places, s’activarà quan les temperatures estiguin per sota dels 0 graus, segons estableix el mateix protocol de l’Operació fred de l’Ajuntament de Sabadell. L’espai garantirà la cobertura de sopar i esmorzar, la higiene, un servei de bugaderia, així com qualsevol altra necessitat bàsica que puguin demandar aquestes persones. L’habilitació del servei s’ha fet en col·laboració amb l’Ajuntament de Sabadell, a més d’Aigües de Sabadell amb la cessió de l’espai.

Al marge del nou espai d’acollida nocturn, la Creu Roja manté activitats durant tot l’any els seus equips de les Unitats d’Emergència Social (UES) d’atenció a persones sense llar. Es tracta d’unes unitats d’intervenció que atenen les persones que viuen al carrer i els subministren avituallament com menjar i beguda calenta, a més d’altre material com mantes. Aquests equips de persones voluntàries amb suport tècnic també s’encarreguen de fer-ne un seguiment per conèixer el seu estat i poder-los oferir recursos municipals com ara el mateix espai d’acollida. Durant els mesos d’hivern la presència de la UES al carrer es multiplica per garantir l’atenció al col·lectiu. Cal recordar que Creu Roja Sabadell compta amb un centre de dia per a persones ‘sense llar’, el batejat com a ‘Entre vies’, amb una quinzena de places on es fa un treball individualitzat.

L’Operació fred compta amb la participació d’altres entitats socials de la ciutat, així com de la Policia Municipal. En aquest sentit, l’Ajuntament de Sabadell fa una crida a la ciutadania perquè s’avisi la Policia Municipal en cas de detectar persones que passin la nit al carrer.

 

 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies