93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Creando ilusiones, un espai d’oci i temps de lleure per a filles i fills de dones víctimes de la violència de gènere

Creu Roja Sabadell ha posat en marxa un nou projecte destinat a filles i fills de dones que han patit la violència de gènere. La proposta, que rep el nom de “Creando Ilusiones”, es basa en accions d’oci i temps de lleure enquadrades en diferents temàtiques. Les persones beneficiàries del programa procedeixen de projectes gestionats per la mateixa Creu Roja o d’altres específics sobre la violència de gènere. “Creando ilusiones” és una iniciativa engegada per la Creu Roja i la Fundación Mutua Madrileña.

El nou projecte proporciona entorns en els quals les nenes i els nens o bé els infants poden expressar-se lliurement, descarregar tensions i desenvolupar empatia, produint-los un efecte terapèutic en les seves esferes socials, físiques, emocionals i cognitives. Les activitats de les quals podran gaudir els infants seran de diversa índole com accions socio-culturals, espectacles o activitats de caire esportiu. A més, algunes de les activitats es realitzaran conjuntament amb les mares, fet que permetrà enfortir el vincle marentofilials.

Els menors d’edat a qui es dirigeix el programa tenen entre quatre i setze anys i són de Sabadell i Badia del Vallès. La intervenció es realitza durant els caps de setmana i s’allargarà fins a mitjan de desembre. En total, se’n beneficiaran vuit infants amb la possibilitat d’ampliar aquesta xifra.

Dades per a la reflexió
Un dels darrers estudis realitzats per la Creu Roja sobre dones víctimes de violència de gènere, concretament a usuàries del servei Atenpro (d’implantació també a Creu Roja Sabadell), concloïa que el 65,1% dels seus fills i filles havia patit insults i menyspreus, el 64,1% intimidacions i el 59,2% havia viscut amenaces verbals. A més, una de cada dues dones (50,7%) manifestava que les seves filles i fills havien presenciat moments en els quals les lesionaven i el 43,6% dels infants havien patit també lesions.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies