93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Creu Roja Sabadell engega el dispositiu d’estiu sobre les altes temperatures

Creu Roja Sabadell ha posat en marxa el dispositiu en matèria de salut sobre les altes temperatures de l’estiu. L‘Operació sobre l’onada de calor es realitza durant l’època estival i té com a objectiu fer un seguiment dels col·lectius vulnerables i l’afectació que les altes temperatures tenen sobre aquestes persones. El projecte contempla diferents actuacions integrals com són les trucades telefòniques de seguiment o les actuacions a carrer i a domicili. El projecte es fa en col·laboració amb els serveis socials de l’Ajuntament de Sabadell qui deriva casos a la Creu Roja per tal de fer-ne el seguiment corresponent.

El dispositiu d’onada de calor permet detectar casos de risc que sovint passen desapercebuts com són la manca de xarxa social d’algunes persones, sobretot grans, i que es tradueixen en una soledat no volguda. D’altra banda, en situacions de sensellarisme els equips de salut realitzen avituallament com aigua, fruita o roba d’estiu a aquestes persones. Tot plegat, per assegurar la seva protecció davant les altes temperatures d’aquests mesos.

Promotors de la salut
L’altra pota del projecte d’onada de calor passa per la tasca d’intervenció comunitària que realitzen els equips de salut. El voluntariat de l’àmbit ofereix consells a la ciutadania a peu de carrer, detectant especialment possibles casos de vulnerabilitat. Els promotors comunitaris van equipats amb aigua, així com amb cremes solars. A més, l’actuació de l’onada de calor es complementa amb la intervenció sobre la COVID19, implementada al territori des de l’inici de la pandèmia. Les actuacions també es poden fer en bicicleta, gràcies a la posada en marxa recentment de la Unitat d’Intervenció Ciclista de Creu Roja Sabadell.

Voluntariat de salut
La Creu Roja és una entitat de voluntariat present a Sabadell des del 1902. Les persones que decideixen sumar-se a la Creu Roja poden realitzar diferents tasques de voluntariat durant tot l’any. A l’estiu, prenen especial rellevància els projectes relacionats amb l’àmbit de la salut i, concretament, amb les altes temperatures. Les persones interessades en fer aquest tipus de voluntariat poden contactar amb la institució a través del mail informació.sabadell@creuroja.org, al telèfon 937265555 o bé apuntant-se com a voluntari directament al web de Creu Roja Sabadell.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies