93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

L’ESDi i la Creu Roja llancen ‘Kids Costume Hub’, una plataforma solidària de disfresses DIY

L’Escola Superior de Disseny ESDi, amb el suport de Creu Roja Sabadell, ha llançat una plataforma solidària amb dissenys de disfresses DIY (Do It Yourself). La idea és que qualsevol persona del món pugui descarregar les instruccions dels dissenys i fabricar a casa o a l’escola la disfressa escollida. A la vegada, i en compensació per les disfresses, s’ofereix la possibilitat de col·laborar amb Creu Roja fent donacions voluntàries per a cobrir les necessitats bàsiques de les persones que més estan sofrint les conseqüències de la crisi de la Covid-19. Les donacions es podran fer fins el dia 20 de juny a l’apartat “Donation” de la web kidscostumehub.com. Les disfresses van ser ideades pels alumnes del Grau en Disseny durant el Plug&Play 2021, una marató creativa a contrarellotge organitzada per ESDi en què cada any els estudiants posen a prova la seva capacitat creadora i innovadora resolent reptes de disseny. En aquesta edició del 2021, els participants inscrits (en grups de 4 membres) havien de dissenyar durant 3 dies les instruccions d’una disfressa versàtil, inclusiva, no ofensiva a races, cultures, religions o ideologies polítiques, i dissenyada per a nens, nenes i gènere no binari. L’altre requisit és que havia de ser relativament senzilla de construir, ja que la intenció és que, encara que siguin ajudats per adults, els nens i nenes puguin participar activament en la seva construcció. També havia de contemplar-se per a la seva elaboració la utilització de materials senzills, que qualsevol persona pugui tenir a casa o que siguin fàcils d’obtenir.

D’entre les disfresses que es poden trobar a kidscostumehub.com destaca “The Solar System” de les alumnes d’ESDi Susanna Gutiérrez, María Romero i Paula Franco, que va guanyar el Plug&Play 2021 i es va endur premis dels patrocinadors de l’esdeveniment Adobe, Blackie Books, Putos Modernos i Moleskine. El jurat que va atorgar aquest premi estava format per un tribunal internacional de professors de les següents universitats partners d’ESDi: Universidad Mexico Americana del Golfo UMAG, University of West London i Holon Institute of Technology (Israel). A més de les disfresses fetes pels estudiants d’ESDi, qualsevol persona que vulgui col·laborar amb la plataforma pot enviar la seva proposta. A la web es pot descarregar un document en format .ai (Adobe Illustrator) que cal completar amb les instruccions de la disfressa i enviar a través del correu kidscostumehub@esdi.edu.es. “Ens encanta que en aquest projecte convergeixin diferents conceptes: creativitat, gent jove i solidaritat”, afirma la presidenta de Creu Roja Sabadell, Montse Font. “En un any marcat per la crisi de la Covid-19 i els enormes problemes socials que ha generat per a moltes persones, des d’ESDi hem volgut que la tercera edició de la marató creativa Plug&Play es vinculés a una causa social treballada directament pels estudiants i els professors de l’ESDi amb l’equip de Creu Roja. Estem satisfets de la implicació d’empreses com Adobe, Blackie Books, Putos Modernos i Moleskine, així com dels partners d’universitats internacionals de Londres, Israel i Mèxic que també han col·laborat estretament per fer que el Kids Costume Hub sigui una realitat”, comenta Georgina Bombardó, Directora Adjunta de FUNDIT (la Fundació del Disseny Tèxtil que gestiona l’ESDi).

Sobre Creu Roja Sabadell
Creu Roja Sabadell és una institució humanitària i internacional amb presència a Sabadell des de l’any 1902. L’entitat desenvolupa desenes de projectes destinats als col·lectius més vulnerables de la societat. Tot plegat, amb la intenció de garantir els drets bàsics i fonamentals de qualsevol persona. Actualment, gairebé 8.000 socis i més d’un miler de persones voluntàries formen part del projecte de Creu Roja Sabadell.

Sobre ESDi
ESDi (Escola Superior de Disseny) és un centre adscrit a la Universitat Ramon Llull (URL). Una escola referent en estudis universitaris de disseny, amb 30 anys d’experiència formant dissenyadors. El seu campus, situat a una antiga fàbrica tèxtil del centre de Sabadell, està equipat amb tecnologia innovadora i les millors eines per a l’aprenentatge i la pràctica del disseny-

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies