93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Creu Roja Sabadell atén 16.000 persones només en ajut humanitari bàsic durant el primer any de Pla Creu Roja Respon

Creu Roja Sabadell ha presentat aquest dimecres davants dels mitjans de comunicació les principals dades del primer any de Pla Creu Roja Respon. La presidenta de Creu Roja Sabadell, Montse Font, i el coordinador local, David Jove, han estat els encarregats de presentar les conclusions “del major desplegament en la història de Creu Roja”, en paraules de Font.  

Només eajut humanitari bàsic, la institució local ha atès 15.997 persones. D’aquesta xifra, destaquen les 14.570 persones ateses en aliments i productes d’higiene, productes de primera necessitat. També cal subratllat les 573 persones ateses en productes sanitaris, els 500 infants en els projectes d’infància (amb 151 tauletes digitals entregades) i les 354 persones més ateses en projectes d’ocupació. Val a dir que aquestes dades s’engloben en el període que va entre el 19 de març del 2020, quan es va posar en marxa el Pla Creu Roja Respon, fins el 19 de març del 2021.   

Un altre dels àmbits importants d’actuació per frenar la propagació de la Covid19 han estat els equips de promotors de salut comunitària. En total, s’han sensibilitzat 37.478 persones en el darrer any. Tot plegat, gràcies als equips de voluntaris desplegats als carrers, tant de dia com de nit. A més, la Creu Roja a Sabadell ha repartit 48.847 mascaretes entre la població.      

 Les intervencions amb les persones sense llar s’han convertit en un dels pals de paller de lactuació de Creu Roja Sabadell en el marc del Pla Creu Roja Respon. Així, cal posar en valor les 5.960 actuacions a carrer fetes amb les Unitats d’Emergència Social (UES)A mes, destaca l’obertura de dos albergs a la ciutat, de la mà de l’Ajuntament de Sabadell. En aquest sentit, més de 146 persones diferents han passat per aquests dos equipaments. A tot això, Creu Roja Sabadell va obrir en plena pandèmia un nou servei diürn per a persones sense llar, el batejat com ‘Entre vies’.  

 Una altra veu a l’altra banda del telèfon.
Els centres de contacte de Creu Roja Sabadell (servei telefònic) han fet gairebé 19.000 trucades durant el primer any de pandèmia. Aquest servei ha servit, entre altres coses, perquè les persones vulnerables a qui ens hem adreçat, així com la població en general, hagi tingut una veu a l’altre costat del telèfon en moments tan complicats, ha dit David Jové. 

 El perfil del beneficiari. 
Pel que fa al perfil de la persona atesa, destaca que el 64% són dones, pel 36% restant d’homes. Predominen les parelles amb fills a càrrec (48%), seguides de les famílies monoparentals amb mare al capdavant (18%). La majoria de persones ateses tenen entre 40 i 50 anys (15% del total). A més, el 48% de les persones desocupades ateses al llarg del darrer any ha perdut la feina a causa de la pandèmia. 

El voluntariatpeça clau.
El principi de caràcter voluntari de la institució ha pres especial rellevància durant la pandèmia. 501 persones s’han incorporat a Creu Roja Sabadell durant el darrer any. La mitjana d’edat de les incorporacions és de 34 anys. “La gent jove ens ha salvat la vida”, ha reblat Montse Font. Sis de cada deu voluntaris incorporats són dones. 

 Agraïment a socis i col·laboradors
Els socis i col·laboradors de Creu Roja Sabadell han permès sostenir l’increment dl’activitat durant la pandèmiaCal tenir en compte que 501 socis s’han posat en contacte amb l’oficina local per augmentar la seva quota, en un gest evident de solidaritatmés33 empreses de la zona han ofert suport directe a l’entitat. 

 Un futur incert
Montse Font i David Jové s’han referit a les perspectives de futur. La presidenta de Creu Roja Sabadell ha llançat una avís: «Hem de ser capaços de preparar-nos per a futures vulnerabilitats. Ja hem vist la magnitud de la pandèmia». Per la seva part, el coordinador local ha avisat d’una possible nova onada de persones demandants d’ajut humanitari. «Hem parlat de la situació complexa durant el primer any de pandèmia, però cal ser conscients de la situació en el futur més proper. Ens preocupa la finalització dels ERTO de moltes persones». 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies