93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Torna el servei nocturn de les UES d’atenció a les persones sense llar

Creu Roja Sabadell ha recuperat aquesta setmana el servei habitual d’atenció a les persones sense llar de la ciutat. Tot plegat, després de mesos d’adaptació a la nova realitat de la COVID19. Des d’aquest dimecres, dues Unitats d’Emergència Social (UES) conformades per voluntariat  realitzen sortides en horari nocturn. Els mateixos voluntaris, juntament amb el personal tècnic de la Creu Roja, s’encarreguen prèviament de planificar les rutes, així com preparar tota la logística necessària. Tot plegat, després d’un treball previ de detecció de les persones que viuen al carrer, de la mà dels serveis social de l’Ajuntament de Sabadell.

Les UES realitzen un servei d’avituallament a partir de la cobertura de necessitats bàsiques. Així, es reparteix menjar calent, caldo, cafè amb llet, a més de mantes i roba d’abric, principalment. L’atenció al col·lectiu, però, no s’acabi aquí. Els equips de les UES també fan una valoració social d’aquestes persones per saber com es troben en cada moment. D’aquesta manera, es pot compartir la informació més rellevant amb els serveis socials de l’Ajuntament de Sabadell i la resta d’entitat que formen la Taula de Sensellarisme de la ciutat. Les UES també s’encarreguen d’assessorar les persones que viuen al carrer sobre els recursos disponibles a la ciutat en matèria de sensellarisme. Cal recordar que durant els mesos d’intens fred, l’Ajuntament de Sabadell i Creu Roja es coordinen per donar resposta a les necessitats del col·lectiu a partir del protocol de l’Operació fred.

Centre diürn per a persones sense llar
Les UES no són l’únic servei amb què compta Creu Roja Sabadell per atendre les persones sense llar de la ciutat. A principis d’estiu, l’entitat va posar en marxa un nou centre diürn, batejat amb el nom d’”Entre vies”. El projecte atén una quinzena de persones amb qui es preveu fer un treball integral, a mesura que es vagi desplegant el nou servei que s’ha vist afectat per l’escenari de COVID19. Precisament, la situació de pandèmia global va portar a Creu Roja Sabadell a intensificar, de la mà de l’Ajuntament de Sabadell, l’atenció a les persones sense llar. En aquest sentit, des del mes de març es va reforçar el servei de les UES i es va obrir un alberg provisional per donar resposta a la situació de confinament general de la població.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies