93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Creu Roja Sabadell i Esdi signen un conveni per al desenvolupament d’iniciatives de disseny social

Creu Roja Sabadell i Fundació del Disseny Tèxtil (FUNDIT), fundació privada sense ànim de lucre amb la finalitat d’impulsar el disseny a Catalunya i institució titular de l’Escola Superior de Disseny ESDi, acaben de signar un conveni de col·laboració per al desenvolupament de projectes de disseny. Ambdues institucions han pogut constatar el potencial de generació de sinergies entre elles, ateses les seves respectives necessitats i els recursos dels quals disposen.
La crisi sanitària de la COVID-19 ha generat noves necessitats socials a les quals s’hi està fent front gràcies a la magnífica resposta solidària de més de 300 nous joves voluntaris de la ciutat de Sabadell, així com altres voluntaris més veterans de l’entitat, que tot i la complicada situació, han decidit col·laborar amb els que més ho necessiten.

ESDi ha posat a la disposició de Creu Roja els equipaments audiovisuals tècnics i humans per tal de produir una campanya d’homenatge al voluntariat de Creu Roja Sabadell durant la crisi del COVID-19. Des de Creu Roja Sabadell s’ha fet el guió i realització de les càpsules, mentre el personal tècnic de l’Àmbit d’Experimentació i Aplicació del Disseny (AEAD) de Comunicació Visual i Multimèdia d’ESDi s’ha encarregat de gravar i editar les càpsules a les instal·lacions i platós de l’escola.

El proper curs acadèmic 2020-21 es preveuen altres col·laboracions amb l’objectiu d’acostar la Creu Roja als ciutadans, explicant històries reals a través del disseny audiovisual. Aquestes premetran mostrar la tasca que duu a terme l’entitat a la ciutat de Sabadell, i d’altra banda donaran a conèixer els diferents serveis que s’ofereixen per tal que els diferents usuaris coneguin quan i com poden fer-los servir. La crisi de la COVID-19 ha generat noves persones beneficiàries que fins ara no necessitaven els serveis, i no totes les que els necessiten coneixen com se’ls pot ajudar. L’Escola Superior de Disseny ESDi vol col·laborar amb la creació d’aquestes campanyes de sensibilització i conscienciació, amb la implicació dels estudiants, com una activitat dins del marc del Grau en Disseny Audiovisual. Georgina Bombardó, Directora Adjunta de FUNDIT, recalca la importància d’aquest conveni: “Pensem que és una col·laboració molt positiva per ESDi, per la Creu Roja i per la ciutat, ja que a través del treball dins l’aula, es busca l’aprenentatge i creixement professional de l’estudiant, però sobretot generar consciència de la importància de crear un disseny orientat a donar resposta a les necessitats de les persones. Ara més que mai són necessaris dissenyadors amb consciència social, capaços de generar crítica constructiva i aportar múltiples solucions creatives per a la nova realitat. Fer-ho de la mà d’una entitat com Creu Roja, que desenvolupa una tasca essencial a Sabadell, és un privilegi per l’ESDi i pensem que en poden sortir resultats molt positius”.

D’altra banda, Montse Font, presidenta de Creu Roja Sabadell, creu que aquesta col·laboració ajudarà a l’entitat a apropar la seva tasca als ciutadans de la ciutat: “Sovint ens trobem que moltes persones no coneixen exactament la tasca que duem a terme. Són moltes les iniciatives que estem impulsant i que hem multiplicat arran de l’actual crisi generada per la COVID-19. L’aliança amb ESDi ens pot ajudar molt a assolir aquest objectiu, de ser capaços d’explicar històries reals que estan succeint a persones molt properes a nosaltres”.

Aquesta no és la primera vegada que les dues entitats col·laboren, durant el passat mes de desembre l’Escola Superior de Disseny ESDi va voler participar en la campanya de recollida de joguines que Creu Roja organitza durant el Nadal, amb la finalitat que cap nen es quede sense una joguina.

Sobre ESDi
ESDi (Escola Superior de Disseny) és un centre adscrit a la Universitat Ramon Llull (URL). Una escola referent en estudis universitaris de disseny, amb 30 anys d’experiència formant dissenyadors. El seu campus, situat a una antiga fàbrica tèxtil del centre de Sabadell, està equipat amb tecnologia innovadora i les millors eines per a l’aprenentatge i la pràctica del disseny.

Sobre Creu Roja Sabadell
Creu Roja Sabadell és una institució humanitària i internacional amb presència a Sabadell des de l’any 1902. L’entitat desenvolupa desenes de projectes destinats als col·lectius més vulnerables de la societat. Tot plegat, amb la intenció de garantir els drets bàsics i fonamentals de qualsevol persona. Actualment, gairebé 8.000 socis i més d’un miler de persones voluntàries formen part del projecte de Creu Roja Sabadell.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies