93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Creu Roja Sabadell multiplica la seva activitat en el marc del COVID19

Creu Roja Sabadell multiplica aquests dies la seva activitat, en el marc de l’episodi COVID19. Tot plegat, per donar resposta a les necessitats de la ciutadania, especialment, les persones més vulnerables. En aquest sentit, la institució humanitària està abocant els seus recursos a la seva àrea d’influència, especialment, Sabadell i Badia del Vallès; sempre en coordinació amb els ajuntaments de cada municipi. Gran part de l’actuació es focalitza en l’entrega d’aliments a famílies vulnerables.

Pel que fa a la ciutat de Sabadell, i d’acord amb el Rebost Solidari i l’Ajuntament de Sabadell, s’ha decidit centralitzar a Fira Sabadell l’entrega d’aliments a les famílies usuàries del Rebost, a més de dos punts més de la ciutat –Nord i Sud-. Tot plegat, per facilitar la mobilitat de les persones beneficiàries i no entrar en contradicció amb l’estat general de confinament de la ciutadania. El dispositiu de Fira Sabadell ha arrencat aquest dijous, mentre que l’altre servei que centralitzarà la Creu Roja es farà els divendres a l’escola Amadeu Vives. Entre Fira Sabadell i l’escola Amadeu Vives s’esperen atendre més de 800 famílies setmanalment. Tots dos serveis compten amb la participació del voluntariat de Creu Roja i el seu personal laboral. La presència de tècnics municipals i membres de la Policia Municipal de Sabadell completen la resta de capital humà.

Tenint en compte la situació generada pel COVID19, tot el voluntariat i personal de Creu Roja compta amb les mesures d’autoprotecció que marquen els protocols de la institució. Precisament, l’entitat ha ofert cursos formatius sobre el COVID19 al voluntariat i personal laboral. A més, en tot moment s’ha informat que les persones que vulguin realitzar activitat no han de ser considerades col·lectiu de risc. Així, també s’informa als beneficiaris dels projectes de la Creu Roja les mesures de seguretat i higiene corresponents.

Dispositiu de Badia del Vallès
D’altra banda, Creu Roja i l’Ajuntament de Badia han organitzat un dispositiu de distribució d’aliments a famílies d’extrema vulnerabilitat del municipi. El camp Sergio Busquets ha estat el punt de distribució escollit on és preveu atendre setmanalment unes 180 famílies dels serveis socials de Badia. D’aquesta manera, es focalitzarà la distribució a domicilis a persones amb una xarxa social dèbil o nul·la i que no es poden desplaçar pel seu propi peu. El dispositiu de distribució d’aliments es farà cada dimecres, de 10 a 14 hores.

Es distribuiran tres tipus de lots: Un, per a persones que viuen soles; un altre, per a famílies sense fills; i un darrer, per a famílies amb fills. Al dispositiu, hi participaran tècniques de l’Ajuntament de Badia, efectius de Protecció Civil, així com voluntariat i personal laboral de Creu Roja.

Tota la distribució es farà amb les corresponents mesures de seguretat, per protegir tant a les persones que formen part de l’operativa com a les famílies beneficiàries. Per facilitar el dispositiu, es demana a les famílies beneficiàries que es desplaci al punt de distribució només una persona de cada unitat familiar. A més, es recorda que en cap cas ha de ser del col·lectiu considerat de risc (persones majors de 65 anys, amb malalties cròniques o problemes d’immunitat).

D’aquesta manera, es focalitzarà la distribució a domicilis a persones amb una xarxa social dèbil o nul·la i que no es poden desplaçar pel seu propi peu. El dispositiu de distribució d’aliments es farà cada dimecres, de 10 a 14 hores.

Suport a Barberà
D’acord amb l’Ajuntament de Barberà del Vallès, Creu Roja ha començat a realitzar al municipi suport en l’àmbit de l’alimentació i medicaments. Tot plegat, abastint ciutadans amb poca xarxa social i que són col·lectiu de risc. Les demandes dels barbarencs arriben a Creu Roja a través de derivacions que realitzen els serveis socials del municipi.

Altres serveis alimentaris
L’activitat de Creu Roja Sabadell va més enllà dels punts provisionals i centralitzats de distribució d’aliments a Sabadell i Badia. En aquest sentit, l’assemblea local està donant cobertura a persones de risc, que tenen una xarxa social o dèbil o nul·la i que estan confinades a casa. D’altra banda, Creu Roja segueix oferint el projecte d’aliments frescos a les famílies que tenen algun membre malalt, mentre que el servei del Merc@punt s’ha derivat als punts provisionals de distribució d’aliments instal·lats a Sabadell. A tot això, Creu Roja segueix fent les habituals urgències alimentàries.

Més de 1.600 trucades
Creu Roja Sabadell ha realitzat ja més 1.600 trucades a persones vulnerables del territori per informar-les i prevenir-les sobre el COVID19. Es tracta d’una campanya que preveu per a tot Catalunya més de 45.000 trucades, a través dels 62 centres de contacte de què disposa la institució.

L’acció s’adreça especialment a les persones que pertanyen als col·lectius de gent gran, discapacitats, refugiats (majors de 65 anys i/o amb malaltia crònica) i a les persones destinatàries dels projectes de Salut de l’organització.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies