93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Creu Roja Sabadell apropa l’impacte de les migracions forçoses en les dones als docents sabadellencs

Creu Roja Sabadell ha participat aquesta setmana en les sessions dels seminaris CLIC que impulsa el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una proposta nascuda amb l’objectiu general de facilitar la tasca de coordinadors LIC (llengües, interculturalitat i cohesió social) dels centres de primària i secundària. Creu Roja hi ha ofert la proposta pedagògica basada en el còmic documental de no ficció ‘Quan tanco els ulls, recordo’, que s’emmarca en els projectes de sensibilització que fa l’entitat per apropar les migracions forçoses a la ciutadania.

La sessió de presentació de la proposta pedagògica va tenir lloc aquest dimarts 28 de gener al Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental 1, al carrer Mare de les Aigües, 22, de Sabadell. En la trobada hi van participar una desena de professors de primària i secundària de diferents centres educatius de Sabadell, als quals Creu Roja va apropar la proposta pedagògica d’aquest recurs i la seva aplicació formal a les aules. Tot plegat, per facilitar la implementació del projecte a les aules sabadellenques. Cal recordar que Creu Roja Sabadell participa al programa Ciutat i Escola de l’Ajuntament de Sabadell on ofereix diverses formacions sobre drets humans, a més d’altres temàtiques, als centres educatius de la ciutat.

Una eina per fer incidència i sensibilització.
El còmic documental de no-ficció ‘Quan tanco els ulls, recordo’ es va desenvolupar per ser utilitzat com a eina d’incidència i sensibilització sobre les conseqüències dels desplaçaments forçats en les dones. En el marc del fenomen migratori que estem vivint, esdevé indispensable treballar per incorporar la perspectiva de gènere a totes les etapes de la ruta migratòria i també durant l’acollida i la integració d’aquestes persones a la nostra societat. Elles enfronten riscos específics i tenen menys probabilitats d’accedir als seus drets, degut a les desigualtats existents i a la discriminació a la que es veuen sotmeses.

El còmic
El còmic pretén mostrar, a través de la història de la Zarah i els seus tres fills com a protagonistes, les necessitats humanitàries, els drets i les situacions de vulnerabilitat específiques en les que es troben les dones i nenes al llarg de les rutes migratòries, sobretot vinculades amb el dret a la salut, els drets sexuals i reproductius, el dret a l’educació i el dret a la pau i a una vida lliure de violències. Hem optat pel format de còmic documental, considerant, entre d’altres aspectes, la riquesa narrativa que presenta el còmic. Mitjançant la combinació de relat escrit i il·lustració, la proposta té la capacitat de commoure al lector/a d’una manera extraordinària. L’autora del còmic és la il·lustradora Cristina Bueno i ha estat editat juntament amb Norma Editorial, gràcies a la col·laboració de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies