93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Creu Roja Sabadell estrena un nou taller sobre l’impacte de migracions en dones i infants

Creu Roja Sabadell ha estrenat un nou taller relacionat amb l’impacte de les migracions en dones i infants. La iniciativa versa sobre el còmic ‘Quan tanco els ulls, recordo’. Es  tracta  d’un  projecte  ­  finançat  per  l’Agència  Catalana  de  Cooperació  al  Desenvolupament  (ACCD)  que  té  com  element  central  un  còmic  documental  de  no-­ficció  que  s’utilitza  com a eina d’incidència i sensibilització de l’entorn sobre les causes i les conseqüències dels desplaçaments forçats en les dones i els infants.

El  còmic  pretén  mostrar,  gràcies  a  la  història  de  la  Zarah,  les  seves  dues filles  i  el  seu fill,  les  necessitats  humanitàries,  els  drets  i  les  situacions  de  vulnerabilitat  especí­fiques  de  les  dones  i  les  nenes  al  llarg  de  les  rutes migratòries. Les dones i les nenes representen aproximadament la meitat de la població de persones refugiades  del  món,  desplaçades  internes  o  apàtrides.  Elles  s’enfronten  amb  riscos  especí­fics  i  tenen  menys  probabilitats  d’accedir  als  seus  drets  a  causa  de  les  desigualtats  i  la  discriminació. El nou taller s’emmarca en el programa Ciutat i Escola de l’Ajuntament de Sabadell i està dirigit a alumnes d’ESO i de batxillerat.

Xifres desorbitades
Avui  en  dia,  les  xifres  de  desplaçament  forçat  al  món  són  desorbitades  i  ens  fan  estar  alerta.  Més  de  65  milions  de  persones  fugen  a  conseqüència  de  la  persecució,  els  conflictes,  la  violència  generalitzada  i  les  vulneracions  de  drets  humans.  Darrere  aquestes  xifres  hi  ha  dones,  homes,  infants  i  famílies  senceres  que  s’han vist obligades a abandonar les seves llars a la recerca d’una nova vida lliure de violències.

Les migracions forçoses són moviments de població fora del seu lloc d’origen o residència habitual i estan motivades per factors externs i aliens a la voluntat dels migrants. Els factors que motiven aquests moviments poden ser con  conflictes armats i altres situacions de violència, desastres naturals, crisis alimentàries i persecució per  raons  polítiques,  socials  o  religioses,  la  nacionalitat,  el  gènere  o  l’orientació  sexual.  Altres  causes  són  la  violació  dels  drets  humans  i  el  tràfic  d’éssers  humans.  Els  moviments  poden  ser  tant  temporals  com  permanents.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies