93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Creu Roja Sabadell comença les intervencions d’hivern per atendre les persones que viuen al carrer

Creu Roja Sabadell ha començat les seves actuacions per atendre les persones que viuen al carrer durant els mesos d’hivern. Tot plegat, en el marc de l’anomenada ‘Operació fred’, la campanya per atendre persones sense llar en cas de baixes temperatures o condicions climatològiques especialment adverses. L’’Operació fred’ s’activa aquest diumenge 1 de desembre i s’allargarà fins els mesos de marçseguint l’evolució de la climatologia. 

El protocol d’actuació que preveu l’’Operació fred’ s’activa d’acord amb el Pla NEUCAT, en el cas que es prevegui un descens de les temperatures sota zero o per forts vents i pluja. En el marc del protocol, el paper de Creu Roja Sabadell passa per l’obertura de l’alberg provisional a la mateixa seu de l’entitat per tal que hi pernocti el col·lectiu sense llar. Les persones que accedeixin a les instal·lacions es poden dutxarcanviar de roba, sopar i esmorzar. A mes, l’anomenada Unitat d’Emergència Social (UES) surt al carrer per oferir el servei nocturn a les persones detectades al carrer. En cas necessari, també es poden fer derivacions al centre d’emergències municipal o  a pensions de la ciutat. 

Tot i que encara no s’ha activat cap alerta meteorològica, Creu Roja ja ha fet sis sortides preventives des del 30 d’octubre passat, en les quals s’han atès una mitjana d’una quinzena de persones. La majoria ja han estat detectades pels serveis socials de la ciutattot i que sempre es poden donar nous casos no detectats prèviamentL’Ajuntament de Sabadell, a través de la Taula de Sensellarisme en la qual hi ha Creu Roja, centralitza les actuacions 

Col·laboració ciutadana
Els ciutadans de Sabadell que detectin persones amb necessitat d’allotjament durant els dies de l’activació del Pla d’Emergències NEUCAT o quan la temperatura estigui per sota dels zero grauspodran posar en coneixement de l’Ajuntament de Sabadell la informació de la qual disposin, a través del telèfon de la Policia Municipal el 092 o 900112092. 

          

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies