93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

35 quilos de menjar desaprofitats de mitjana a l’any per persona

Som el que mengem i, per tant, ser responsables de la nostra alimentació i el seu impacte es converteix en una tema indispensable. És per això que, amb motiu del Dia Mundial de l’Alimentació, que se celebra cada 16 d’octubre, la Creu Roja s’ha sumat a la crida que l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) ha llançat sota el lema “Una alimentació sana per a un món #FamZero”.

Amb aquest objectiu, des de la Creu Roja Catalunya s’ha impulsat la campanya  #STOPmalbaratamentAlimentari, un projecte que treballa per sensibilitzar la ciutadania i implicar-la en petits canvis en els seus hàbits quotidians que contribueixin en reduir els residus alimentaris i l’impacte ambiental i econòmic que suposen.

En el marc de la commemoració del Dia Mundial de l’Alimentació, Creu Roja Sabadell ha fet diferents activitats relacionades amb els bons hàbits i el malbaratament alimentari. Tot plegat, per conscienciar als beneficiari dels projectes de l’entitat local sobre aquest àmbit.

35 quilos de menjar desaprofitats de mitjana a l’any
380.000 persones a Catalunya, malgrat tenir feina, no arriben a final de mes. Tot i així, els catalans desaprofitem de mitjana 35 quilos de menjar per persona cada any. Aquestes dades són el reflex, sovint, de mals hàbits de consum.

L’import mitjà que gasta una família en supermercats cada mes puja a 400 euros. Es pot rebaixar aquesta dada?. Entre els consells de la campanya hi ha no anar a comprar amb gana, així s’evita extres, que són cars i poc sans. La compra a granel també permet reduir el consum de plàstic, a més de comprar el que realment es necessita per consumir. A l’hora d’anar a comprar també es poden tenir en compte altres aspectes com donar una oportunitat a la fruita i la verdura lletja. Així, s’evita que acabin al contenidor. A més, solen ser productes més barats.

En l’àmbit de la llar també es poden seguir diferents consells. És important no comprar nous aliments si encara no s’han acabat els que hi ha a casa. Els congelats i les conserves poden ser els nostres aliats per fer plats ràpids, bons i barats. D’altra banda, la carn és un aliment car i com menys se’n mengi millor per a la salut, i pel planeta. El canvia passa per a consumir més vegetals. També cal tenir en compte la data de consum preferent dels aliments. Encara que hagi passat, encara ens els podem menjar. Ah, i si sortim a dinar o sopar fora, que no ens faci vergonya i, en cas que sobri menjar, demanem que ens el posin per emportar. Així, el salvarem de les escombraries.

 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies