93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Creu Roja Sabadell referma el seu compromís amb la igualtat de gènere i l’apoderament de dones en situació vulnerable

Creu Roja Sabadell referma el seu compromís de treball transversal amb les dones en situació vulnerable. La institució realitza actualment diferents projectes enfocats a l’apoderament femení, el suport a les víctimes de violència masclista, així com al seguiment de famílies monomarentals formades per una dona amb fills a càrrec. Es tracta de polítiques enfocades a la prevenció i la recuperació, i que busquen la igualtat de gènere.

Un 25% de les famílies de seguiment que té Creu Roja Sabadell són monoparentals. D’aquestes, la gran majoria -el 23%- són dones. De fet, i segons dades del darrer Observatori de vulnerabilitat de Creu Roja, una de cada quatre persones que continua necessitant ajut de l’ONG és família monoparental. I un 25,4% respon al perfil de mare amb descendència. Cal tenir en compte que es tracta de famílies amb situacions més precàries i que per tant necessiten d’un suport més constant. Entre els ajuts que presta Creu Roja hi ha la cobertura de necessitats bàsiques com l’alimentació, la higiene i els ajuts sanitaris o energètics, entre d’altres; el seu apoderament mitjançant diferents tallers per treballar l’enfortiment de les seves competències i responsabilitats en les seves funcions parentals; així com potenciar els recursos personals i socials per poder incorporar-se al món laboral.

Les dones, però, que presenten un nivell de vulnerabilitat més elevats, són derivades al projecte “Apoderament a dones en situació de dificultat social” que realitza la institució local. El projecte, que es va posar en marxa l’any passat, preveu accions d’informació, orientació i acompanyament de dones en situació de vulnerabilitat social. També es treballa la recuperació i assoliment de l’autonomia personal per aquestes dones que hagin patit o pateixen problemàtiques socials a causa de les seves circumstàncies. El treball amb aquestes usuàries és individualitzat , tret d’algunes sessions grupals que pretenen afavorir fer xarxa entre elles.

Teleassistència mòbil per a víctimes de violència
Creu Roja Sabadell compta amb el Servei Telefònic d’Atenció i Protecció per a víctimes de la violència de gènere (ATENPRO). Actualment, un total de 71 dones són usuàries d’aquest dispositiu -53 a Sabadell, onze a Barberà del Vallès, cinc a Badia del Vallès i dues a Sant Quirze del Vallès-. El servei ofereix una atenció immediata, davant les eventualitats que puguin sobrevenir a aquestes dones, les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any i sigui quin sigui el lloc en què es trobin.

L’Atenpro es basa en la utilització de tecnologies de comunicació telefònica mòbil i de telelocalització que permet que les dones víctimes de violència de gènere puguin entrar en contacte en qualsevol moment amb un centre atès per personal específicament preparat per donar una resposta adequada a les seves necessitats. Davant situacions d’emergència, el personal del centre està preparat per donar una resposta adequada a la crisi plantejada, bé per si mateixos/es o mobilitzant altres recursos humans i materials. Creu Roja Espanyola és l’entitat prestadora d’aquest servei a nivell nacional.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies