93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Creu Roja Sabadell atén 88 persones sol·licitants d’asil en el darrer semestre

Creu Roja Sabadell ha atès un total de 88 persones sol·licitants d’asil en el darrer semestre. Es tracta de famílies que han arribat a la ciutat després de fugir del seu país per un temor fundat a ser perseguides per diferents motius com raça, religió, nacionalitat o opinions polítiques, entre d’altres. Els principals països de procedència d’aquestes persones són, sobretot, Veneçuela i Colòmbia. També n’arriben, però, del Perú, Hondures, Nicaragua i El Salvador, entre d’altres. Totes elles, cerquen protecció internacional a l’estat espanyol i han rebut d’alguna manera o altra atenció a Creu Roja Sabadell. Tot plegat, a partir d’un seguiment individualitzat que analitza cada cas i en marca l’atenció a seguir.

La majoria de les famílies ateses els darrers sis mesos tenen menors a càrrec, fet que comporta una atenció més urgent. De fet, un 23% de les unitats familiars han estat ateses en situació considerada d’extrema vulnerabilitat. Això suposo derivar aquestes persones al programa de primera acollida del Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) gestionat per la mateixa Creu Roja per poder cobrir l’allotjament de caràcter urgent. En el cas d’aquestes famílies, així com de tota la resta, se satisfan les necessitats bàsiques com ara alimentació, higiene o roba, entre d’altres. En tot aquest procés, Creu Roja també orienta i acompanya les famílies en la tramitació de documents de sol·licitud de protecció internacional.

Circuit d’atenció
L’arribada de persones sol·licitants d’asil a Creu Roja Sabadell comença amb una primera entrevista a la seu de la institució. Durant aquesta intervenció, es fa una valoració del grau de vulnerabilitat de la família, i es comprova si ha començat a realitzar els tràmits d’asil polític. Si no és així, Creu Roja dóna suport per gestionar la tramitació dels documents corresponents. Un cop fet aquest pas, es comença a treballar amb les persones de la unitat familiar de manera més exhaustiva. Un procés que passa per un seguiment més intens. De fet, l’atenció que fa Creu Roja també inclou altres serveis amb què compta la institució. Per exemple, es posa a disposició de la família serveis com el Club de feina que permeten treballar tasques prelaborals, a l’espera que aquestes persones comptin amb la documentació oficial que els permeti inserir-se al mercat laboral.

Arreu del territori, la Creu Roja és una de les entitats socials que gestiona el programa estatal d’acollida i integració per a població refugiada.  Aquest programa, finançat pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, s’ocupa de cobrir de forma integral les diverses necessitats que poden tenir les persones refugiades, a través de tres fases d’atenció (acollida, integració i autonomia), amb una durada total de 18 mesos. Es tracta de necessitats d’allotjament, manutenció, suport psicològic, atenció sanitària, assessorament jurídic, atenció social, formació (especialment pel que fa a la llengua i coneixement de l’entorn), la inserció laboral, etc. Segons dades de la mateixa Creu Roja, durant el 2018 es van fer 39.775 intervencions a Catalunya en el marc del programa d’asil polític.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies