93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Voluntariat amb la gent gran, una oportunitat per a donar vida a aquest col·lectiu

Creu Roja té en marxa la campanya #GransLovers, de la mà de la Diputació de Barcelona, que pretén fomentar el voluntariat amb les persones grans i conscienciar sobre la soledat no volguda que pateix el col·lectiu. Creu Roja Sabadell no n’és una excepció i, de fet, és una de les oficines territorials que treballa amb la gent gran. Ho fa a partir de diferents projectes com tallers de manualitats que treballen la memòria, sortides lúdiques a equipaments culturals o accions sobre hàbits saludables per a un correcte envelliment. A això, cal sumar-hi els diferents serveis de teleassistència amb què compta Creu Roja, o ajuts a domicili, entre d’altres.

Però, què aporta el voluntariat amb la gent gran al propi voluntari o voluntària que l’exerceix?. N’hem parlat amb l’Antonia Real, voluntària des de fa gairebé sis anys i que, entre altres coses, imparteix tallers de manualitats a la gent gran cada dimarts.

Antonia, quina funció fas com a voluntària?
“Jo faig voluntariat amb el col·lectiu de gent gran que ve a Creu Roja. Imparteixo un taller de  manualitats perquè estiguin actius de ment i de mans. També fem excursions a museus, parcs o, per exemple, al cinema. Pensa que hem tingut avis i àvies que mai havien anat al cinema i el dia que hi van semblen nens petits de la il·lusió que els fa”. 

 Quina relació tens amb ells?
«Després de sis anys que fa que sóc a Creu Roja hi tinc una relació molt bonica i estreta. De fet, em consideren com la seva filla. T’expliquen el que passen a casa i es desfoguen amb tu. I és que la confiança i amor que els dones els compensa la soledat que senten”.  

Què t’aporta el voluntariat?
“M’aporta molt –fa una pausa i li cauen llàgrimes-. M’emociono perquè et poses al seu lloc i veus que estan sols. Pensa que molts del seus fills no els van ni a veure i per a ells som com la seva família. El voluntariat és molt amable amb ells i elles i això ho valoren molt». 

Els temes als quals es vol posar especial atenció a través del voluntariat són la promoció de la necessitat d’un envelliment actiu, la detecció de situacions de risc i vulnerabilitat amb especial èmfasi en combatre la soledat, i com el voluntariat pot revertir aquestes situacions.

Per fer voluntariat de gent gran a Creu Roja Sabadell només cal fer un procés d’introducció a la institució i tenir sensibilitat per aquest col·lectiu. Les persones interessades poden escriure un correu a lydia.garcia@creuroja.org o trucar al telèfon 93.7265555.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies