93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Sabadell acull la trobada d’ocupació provincial de Creu Roja

Sabadell ha acollit aquest dimecres la trobada anual d’ocupació de Creu Roja referent a la província de Barcelona. Les instal·lacions de Creu Roja Sabadell s’han convertit en l’espai on s’ha desenvolupat una jornada que ha acollit més d’una cinquantena de referents d’aquest àmbit, entre personal tècnic i voluntariat, entre d’altres. La trobada ha servit per fer una radiografia de la situació actual de l’ocupació i les persones usuàries que Creu Roja atén en aquest àmbit, així com per compartir experiències, inquietuds i reptes de futur. Entre d’altres, ha comptat amb la ponència de l’economista i professor de la UOC, Josep LLadós. 

El president de Creu Roja Sabadell i vicepresident de Creu Roja Catalunya, Josep Masip, i el coordinador provincial, Ramon Jané, han estat els encarregats de donar el tret de sortida a una jornada que s’ha allargat unes cinc hores. Durant la seva intervenció, Masip ha assegurat que “la capacitació és la millor manera de treure la gent de la vulnerabilitat i això es demostrasobretot, en l’àmbit de l’ocupació. Per la seva part, Ramon Jané ha recordat que “la Creu Roja es fonamenta a partir d’un mandat com a organització com és l’humanitariperò en tenim un altre de transformador”, en referència a un àmbit que ha de permetre apoderar les persones i assolir competències per trobar feina i sortir de la situació de vulnerabilitat. 

 L’Esther Juan i la Sònia Giménez han estat les encarregades de repassar les darreres dades d’ocupació de Creu Roja de la província de Barcelona. Entre d’altres, destaca que l’any passat es van atendre 4.400 persones, de les quals sis de cada deu eren dones. Tot plegat, amb unes xifres d’inserció que se situen en el 34% de les persones que va atendre Creu Roja a tota la demarcació.   

Ponència de Josep Lladós
Un dels plats forts de la jornada ha estat la ponència de l’economista, Josep Lladós. El també professor de la UOC ha analitzat els efectes de l’anomenada ‘revolució 4.0’ al mercat laboral i les conseqüències futures que es preveu que comporti.

Entre les qüestions analitzades, Lladós ha recordat que venim d’un context històric d’avanços científics i tecnològics. Per tant, la revolució digital no és nova”. De la mateixa manera, i sobre la possibilitat que la tecnologia acabi substituint la mà d’obra, ha recordat que els avenços tecnològics també generen noves oportunitats: “Per exemplealgú ha de crear els robots que es fabriquen, així com mantenir-los o programar-ne els algoritmes. A tot això, cal sumar-hi l’efecte complementarietat, o el que és el mateix, els avenços tecnològics creen noves necessitats a les empreses, apunta. Podeu recuperar la ponència aquí: 

 Per la seva part, Laia Farré, referent de projectes d’ocupació de Barcelona, ha efectuat una dinàmica de grup per treballar idees comunes del territori.  Finalment, Antonia Giménez, directora d’ocupació de Creu Roja Catalunya, ha tancat la jornada parlant i definint les competències de l’àmbit d’ocupació.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies