93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Els cursos d’alfabetització, un punt de partida per a l’apoderament de moltes persones

Creu Roja Sabadell ha engegat el nou curs d’alfabetització que porta a terme a les seves instal·lacions. Es tracta d’un espai d’aprenentatge del castellà, amb pinzellades també de català, dirigit a persones amb moltes dificultats a l’hora d’expressar-se a través de les llengües cooficials de Catalunya. El projecte, que ve avalat pels resultats satisfactoris de les darreres edicions, compta amb la participació d’una trentena d’alumnes, repartits en dos grups.

El curs d’alfabetització té l’objectiu que els usuaris treballin i millorin, mitjançant l’aprenentatge del castellà, la seva xarxa d’amistats, les possibilitats de trobar feina, o que puguin fer activitats de la seva vida quotidiana com anar a comprar o visitar el metge. Durant les sessions programades, i gràcies a un voluntariat amb coneixements propis de l’àmbit de la docència, es treballa la lectoescriptura, la cal·ligrafia, a més de l’expressió oral.

La majoria d’usuaris provenen de derivacions internes de la mateixa Creu Roja que participen en altres projectes de la institució  com el Merc@punt dels Merinals, o que reben algun tipus de suport, a partir dels plans personalitzats que se’ls realitza. L’altre gruix d’usuaris prové de fora de la Creu Roja, molts d’ells gràcies al boca-orella per part de participants que ja en tenen experiència. La trentena de beneficiaris es divideixen en dos grups, un de més avançat i un altre de nou. Tots dos tenen programades dues sessions a la setmana. El curs d’alfabetització s’allarga des del mes de setembre fins a finals del curs escolar.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies