93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Els ERIE expliquen la seva tasca davant del voluntariat de Creu Roja Sabadell

Al voltant d’una trentena de voluntaris i voluntàries han assistit aquest dijous a la xerrada sobre els Equips de Resposta Immediata en Emergències (ERIE), organitzada per Creu Roja Sabadell amb motiu dels actes del 8 de maig, Dia Mundial de la Creu Roja. L’elevada assistència ha permès omplir l’antiga sala Divermon que s’ha quedat petita per escoltar les explicacions de la referent provincial de l’ERIE d’intervenció psicosocial, Maria Chicote, que ha estat acompanyada d’una representació de l’equip, entre d’altres, amb membres de Sabadell. 

Chicote ha fet un repàs dels diferents ERIE amb què compta Creu Roja a partir d’una xerrada motivacional i que ha permès als assistents preguntar les característiques d’aquests equips d’intervenció i com apuntar-s’hi. Els ERIE són equips especialitzats de la Creu Roja per donar una resposta immediata i eficaç davant situacions d’emergència (accidents, nevades, incendis, temperatures extremes, etc) a casa nostra. Actualment, existeixen l’ERIE d’Intervenció psicosocial, l’ERIE de Recerca i rastreig amb gossos, l’ERIE d’Alberg provisional, l’ERIE de Recerca i salvament en medi terrestre i els ESIE (Equips de Sensibilització i Informació en Emergències). El procés d’activació dels ERIE es fa en coordinació amb la resta de cossos que treballen en l’àmbit de la seguretat i emergència com els Mossos d’Esquadra o els Bombers, a patir d’un avís al telèfon 112.   

L’acte ha servit per repassar algunes de les intervencions realitzades en els darrers anys pels ERIE com l’accident de Germanwings, els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost passat o l’accident de Freginals del març del 2016.

 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies