93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Creu Roja Sabadell repta la ciutadania a posar-se en la pell de les persones refugiades

Creu Roja Sabadell ha posat en marxa un nou projecte en l’àmbit de la cooperació internacional. Es tracta de l’anomenat Real Pursuit, un joc de la institució que pretén sensibilitzar sobre les persones refugiades i el periple que pateixen quan han de fugir dels seus països d’origen. L’Escola del Carme de Sabadell ha estat l’escollida per fer la prova pilot d’aquesta nova eina pedagògica que es portarà als centres educatius de la mà de la Regidora de Drets Civils i Gènere de l’Ajuntament de Sabadell, finançador del joc, i el programa Ciutat i Escola.

El Real Pursuit és un joc de simulació que està basat en històries reals. Els jugadors han de prendre decisions que permetin protegir les persones i les seves famílies de les adversitats, sense oblidar que la qüestió migratòria està impregnada del context i del atzar com elements incontrolables. Tres taulells de joc amb el mapa mundi, targetes de preguntes i desenes de fitxes, conformen un joc que està pensat per a persones a partir dels 16 anys i que es desenvolupa a Síria, Ucraïna, Hondures i Nigèria. La crueltat dels contextos que es plantegen fa que els jugadors prenguin consciència de les situacions per les quals travessen les persones refugiades que es veuen obligades a buscar una nova vida lluny de casa seva.

Pel president de Creu Roja Sabadell, Josep Masip, aquest joc “permet remoure consciències sobre una qüestió que, lamentablement, ja no es troba en un primer pla mediàtic”. En aquest sentit, ha assegurat que “el Real Pursuit és una eina pedagògica molt potent que creiem que pot funcionar molt bé entre els més joves i adults”. Creu Roja Sabadell és una de les primeres assemblees de tota Catalunya en posar en marxa aquest projecte.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies