93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Creu Roja i l’Ajuntament de Sabadell inauguren el Merc@punt dels Merinals

Creu Roja Sabadell i l’Ajuntament de Sabadell han inaugurat aquest dijous el Merc@punt, un nou projecte de distribució d’aliments ubicat al Mercat dels Merinals. El servei, adreçat a persones derivades de Serveis Socials de l’ajuntament, està basat en un sistema innovador de distribució d’aliments. El projecte també inclou accions formatives de desenvolupament personal i sociolaboral adreçades als mateixos usuari. De moment, fins a 75 famílies participen en el Merc@punt que va arrencar la seva activitat ara fa uns dies.

Les famílies participants en el projecte poden realitzar una compra normalitzada en un punt instal·lat al Mercat dels Merinals, l’anomenat Merc@punt. Tot plegat, gràcies a un model basat en punts que bescanvien per aliments i en un espai que té el mateix aspecte que un mercat normalitzat. A més, disposen d’una targeta, el cost de la qual es fa càrrec Creu Roja Sabadell, que permet comprar aliments frescos a la resta de parades del recinte.

El projecte també compta amb una sala, instal·lada al mateix mercat, en la qual els usuaris treballaran eines de capacitació i laborals per sortir de l’atzucac en el qual es troben. El projecte compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona, a més del mateix Ajuntament de Sabadell i Creu Roja Sabadell.

El president de Creu Roja Sabadell, Josep Masip, ha assegurat que: “Som davant d’un projecte que encaixa amb la filosofia de la nostra institució: dignitat i lluita contra la cronificació de la pobresa”. D’altra banda, ha destacat que “les persones que han començat a venir al servei valoren molt positivament no haver de fer cua per aconseguir menjar”. Sobre la sala destinada a fer tallers, ha apuntat que “permetrà ajudar a les famílies usuàries per tal que superin la seva situació”.

En la presentació d’aquest dijous també hi ha assistit una delegació del govern de Sabadell encapçalada per l’alcalde, Maties Serracant. El batlle ha assegurat que amb el Merc@punt es dóna el tret de sortida a un nou servei que “és fruit de la innovació i les sinergies d’entitats, tècnics i regidors”. D’altres regidors de l’Ajuntament de Sabadell tampoc s’han volgut perdre la inauguració del Merc@punt.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies