93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Creu Roja Sabadell pràcticament manté el nombre d’atesos, però constata una situació de cronificació en moltes famílies

Imatge de complement
Creu Roja Sabadell va atendre l’any 2016 un total de 12.671 persones. Així ho recull la memòria de l’assemblea local que s’ha presentat aquest dimarts al migdia a l’Ajuntament de Badia del Vallès. D’aquesta manera, l’entitat pràcticament ha mantingut el nombre d’atesos el 2015 (12.269). Del total de persones ateses, un 64,5% eren dones i un 35,5% homes. L’organització va fer un total de 38.362 intervencions. El perfil parla de parelles amb dos fills entre els 40 i 45 anys i famílies monoparentals. Pel que fa a les dades fragmentades per territori, Creu Roja va atendre 11.199 persones a Sabadell, 1.246 a Badia del Vallès, 199 a Sant Quirze del Vallès i 27 a Barberà del Vallès.

Un dels principals àmbits d’actuació de Creu Roja és la lluita contra la pobresa i l’exclusió social. Així, durant el 2016 es van donar 10.476 prestacions que van permetre atendre 6.799 usuaris. Pel que fa als projectes relacionats amb els més petits com beques menjador, targetes de prepagament de suport alimentari o lots de material escolar, entre d’altres, van permetre atendre 832 nens i nenes.
Durant la presentació, l’alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, ha agraït “l’esforç i proximitat” que desplega Creu Roja Sabadell al seu radi d’acció. Entre d’altres, ha destacat l’oficina que es va posar en marxa ara dos anys a Badia i ha assegurat que el consistori seguirà treballant de la mà de Creu Roja al municipi. Per la seva part, el president de Creu Roja Sabadell, Josep Masip, ha posat de relleu la tasca que fa dia a dia l’entitat: “El treball que fem en xarxa està donant bons resultats i reverteix en nous drets pels ciutadans”. D’altra banda, ha admès que actualment la principal preocupació són les famílies que pateixen una situació de pobresa crònica.

Precisament, la situació de cronificació de moltes famílies queda recollida en el 10è Observatori de l’organització i que ha detallat Pilar Millán, responsable del document. El 10è estudi de L’Observatori de la Creu Roja, “La cronificació de la pobresa”, amb un univers mostral de 12.000 usuaris, mesura tant la durada com la intensitat de la pobresa. Pel que fa a la durada, el 40,6% de les persones enquestades pateixen pobresa crònica, és a dir, des de fa més de tres anys. Pel que fa a la intensitat, conclou que vuit de cada deu persones enquestades pateixen pobresa greu, amb ingressos inferiors a 568,3€ mensuals.

L’informe analitza tant les dificultats que els comporta aquesta situació en l’actualitat per a la cobertura de necessitats bàsiques d’alimentació, higiene, salut o habitatge, com aquelles que podrien tenir en el futur, en arribar a l’edat de jubilació. Cal tenir en compte que les persones enquestades no compleixen els requisits mínims per accedir a la pensió contributiva de jubilació (15 anys cotitzats, els últims dos compresos en els darrers 15 de vida laboral). Les que tenen entre 50 i 59 anys tan sols han cotitzat una mitjana d’11 anys.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies