93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Dia Mundial de la Salut

Imatge de complement

La Creu Roja adverteix que la pobresa incrementa el risc de patir depressió. Entre els programes de salut de la Creu Roja, estan els serveis d’atenció i suport emocional per ajudar les persones que atén a superar situacions de dificultat.

En motiu del Dia Mundial de la Salut (7 d’abril), que enguany l’Organització Mundial de la Salut (OMS) dedica a la prevenció de la depressió, la Creu Roja alerta que viure en situació de pobresa i amb dificultats socioeconòmiques incrementa el risc de patir aquesta malaltia.

La càrrega personal que suposa patir un situació de pobresa de forma prolongada en el temps, que comporta dificultats i dependència d’ajudes només per cobrir les necessitats bàsiques, té un gran impacte emocional i sobre l’autoestima de les persones, a més de comportar dificultats per mantenir hàbits saludables, que prevenen afectacions en la salut física. Davant d’aquesta situació, i en el marc del Dia Mundial de la Salut, centrat aquest any en la depressió, l’Organització Mundial de la Salut incideix en el missatge que aquesta malaltia es pot prevenir i tractar.

La Creu Roja se suma a aquesta estratègia d’acció i, per això, ha llançat la campanya de sensibilització «Si no pots més… DEIXA-HO ANAR. Depressió. Parlem-ne”. Els objectius d’aquesta acció són sensibilitzar sobre la importància de la prevenció i la detecció precoç de la depressió entre la població en general i entre les persones ateses per la pròpia entitat.

En concret a Creu Roja a Sabadell la campanya consta d’activitats de sensibilització amb l’entorn mitjançant lliurament de material divulgatiu i d’una xerrada «Com tenir cura de la nostra salut emocional» per a les persones ateses als diferents programes de l’assemblea local que pateixen situacions de pobresa cronificada. Per altra banda s’oferirà un servei d’atenció i suport emocional. Es desenvoluparà un taller de «Suport Emocional i gestió de les emocions» i es constituirà un grup d’ajuda i d’enfortiment d’autoestima, espai que facilita eines molt efectives per ajudar a superar les situacions de dificultat que atravessen moltes persones ateses per l’entitat.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies