93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Creu Roja compleix 115 anys a Sabadell

Imatge de complement

Cada cop més a prop de les persones

“En la Ciudad de Sabadell a los  dieciseis días del mes de marzo del año mil novecientos dos … reunidos en el salón de sesiones de las Casas Consistoriales” amb aquestes paraules comença l’acta de la reunió on es va constituir la “Comisión del Distrito de Sabadell” de la Creu Roja, quedant nomenada la primera “Junta de Gobierno”, presidida pel Sr. Joan Saus Feyné. Han passat cent quinze anys. Cent quinze anys al costat de la ciutat i la seva demarcació, en aquells temps ajustada la partit judicial i, amb el temps i la constitució de noves assemblees al territori, a les localitats de Barberà del Vallès, Sant Quirze del Vallès i Badia del Vallès.

Presents a les situacions més dramàtiques que s’han viscut: Setmana Tràgica 1909, Vaga General 1917, Guerra Civil 1936-1939, Riuades i Nevades 1962, accidents ferroviaris 1980 i 1988, atemptat d’ETA 1990 … però també en el dia a dia, al costat de les persones que han patit una malaltia, un accident o, sobretot els darrers anys, una necessitat social. I garantint que a les festes majors, aplecs i tantes i tantes activitats culturals, esportives i recreatives s’hi pugui participar amb tranquil·litat.

Han estat milers de ciutadans i ciutadanes que durant tots aquests anys s’han vinculat a la Creu Roja, com a voluntaris i voluntàries, com a socis i sòcies, com a treballadors i treballadores, com a col·laboradors i col·laboradores. Una tasca de tants anys no és possible sense persones implicades i una societat que aculli i doni suport. Podem dir amb satisfacció i sense falsa modèstia que mai ens ha mancat ni una cosa ni l’altra.

Però això no s’atura, les necessitats socials segueixen existint i el compromís de la Creu Roja està en el lema que posem a tots els nostres documents “cada cop més a prop de les persones”. Ens hi trobareu.

Moltes gràcies a tothom.

 

Imatge:  Sr. Joan Saus i Feyné.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies