93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Balanç del servei de dutxes per a persones sense recursos.

Imatge de complement

137 persones s’han beneficiat del servei al llarg de l’any 2016

Des de Creu Roja a Sabadell amb el projecte “Entre Vies” donem resposta a les necessitats socials de les persones sense sostre, complementant altres recursos i serveis existents a la ciutat per aquest col·lectiu.

L’objectiu de l’ Entre Vies és enllaçar diferents serveis fonamentals per què una persona sense sostre i/o en risc d’exclusió social pugui fer un procés d’inclusió al seu entorn, aquests són el servei de dutxes, espai adequat en el es facilita el material necessari per a la higiene i roba neta, complementant el servei amb un esmorzar, que proporciona un espai de trobada i conversa; entrega de lots d’aliments en aquells casos que es requereixi; ajudes econòmiques puntuals per fer front a despeses com transport, compra d’ulleres, renovació documents, etc. I el club de feina, espai de recerca activa de feina on reben una atenció individualitzada i poden desenvolupar aptituds que afavoreixin la seva inclusió dins del mercat laboral.

Dels serveis que oferim el de Dutxes és el que genera més impacte, al llarg de l’any 2016 en van realitzar 56 dies de servei, on un total de 137 persones diferents s’han beneficiat d’aquest servei, de les que 14 han estat dones. El perfil d’usuari més habitual no ha variat respecte els anys anteriors, home d’entre 35 i 55 anys en ocasions amb algun tipus malaltia de salut mental i/o addiccions.

Un altre servei amb el que es dona resposta durant l’hivern quan el fred és més intens i les temperatures estan entre els 3 i 0ºC és la Unitat d’Emergència Social,  recurs preventiu per a persones que es troben en situació de sensellarisme. Es realitzen sortides amb un vehicle amb mantes, roba d’abric i beguda calenta. Durant els mesos de gener i febrer del 2016 es va activar el servei 3 vegades, donant cobertura a les necessitats de 10 persones diferents, i tot gràcies a la col·laboració d’un equip de 8 persones voluntàries.

Cal destacar la gran col·laboració ciutadana, que fa possible que puguem fer entrega de roba a les persones que venen al servei, donant cobertura a les diferents necessitats que es generen segons el període estacional, i fer menció especial a l’empresa Pa Natural que amb les donacions que fan setmanalment, podem oferir un complet servei d’esmorzar.  

Per últim destacar la implicació i participació de 13 voluntaris i voluntàries diferents han fet possible atendre les persones que demanden el servei, on les principals tasques que han desenvolupat són: Classificació de la roba al servei  del rober, entrega de roba neta, neteja de roba bruta al servei de bugaderia, acollida de les persones usuàries, control de les dutxes, elaboració dels esmorzars i entrepans.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies