93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

142 intervencions realitzades durant el 2016 al Servei d’Atenció a Infants de Progenitors Separats

Imatge de complement

Els processos de trencament de parella són un factor d’estrès important, especialment pels infants. El Servei d’Atenció a Infants de Progenitors Separats (SAIPS) ofereix un conjunt de serveis especialitzats adreçats als menors i als seus familiars per tal de disminuir l’afectació que pot suposar la nova estructuració familiar a través d’un grup de professionals de la psicologia, el treball social i la mediació familiar.

El SAIPS de Creu Roja a Sabadell s’inicià en el mes de novembre de 2006. Va néixer amb la intenció de convertir-se en un servei complementari als ja existents i de protecció de l’infant davant una situació de trencament familiar. El projecte presentat ofereix un conjunt de serveis i activitats per ajudar a comprendre que la separació/divorci esdevé una situació de crisi,  en la que la millora en les actituds i habilitats personals pot encaminar-se cap a la resolució més satisfactòria de les diverses situacions presentades.

S’incideix especialment en la prevenció, ja que oferir un suport als inicis d’un trencament familiar, facilita la millor adaptació dels nens a aquesta nova situació.

Els processos de separació/divorci afecten el conjunt familiar en totes les seves vessants (emocional, legal, econòmica, relacional…) i pot produir cert descuit de les necessitats dels infants degut a l’increment d’estressors en els progenitors (tant el custodi com en el no custodi) i per tant afectar negativament en l’adaptació del nen o la nena a la nova situació familiar.

El SAIPS  té com a missió la protecció dels menors quan aquests estan involucrats en una situació de trencament de l’estructura familiar. Les persones que estan en procés de separació/divorci o ja ho han fet, poden ser beneficiàries del servei com a element d’orientació i suport respecte a l’adaptació dels fills en el nou marc familiar, aportant un conjunt d’estratègies que afavoreixin la resolució positiva de les problemàtiques presentades.

El servei també pot esdevenir com a  element de suport, justament en un moment en que poden sentir que estructures importants s’han trencat i ha d’iniciar un nou camí. Aquest suport permetrà descobrir estratègies positives d’afrontament en diferents aspectes (emocionals, de relació amb el fills, relació amb ex-parella, resolució de conflictes). 

 

Sabem que una intervenció des de la vessant psico-social immediata afavoreix una resolució positiva del conflicte, disminuint el grau de conflictivitat, al poder dotar d’estratègies els diferents protagonistes (infants, pares, mares, avis, docents…) que els permeti centrar-se en la satisfacció de les seves necessitats i no tant en el recull de drets.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies