93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Sabadell, referent solidari

Imatge de complement

La Campanya de Creu Roja aconsegueix 4.456 joguines per a 1.562 infants. 

Adjuntem transcripció de la notícia publicada pel Diari de Sabadell en data 15 de gener de 2017, la qual fa referència al balanç de la Campanya de Joguines 2016-2017.

 

La 24a Campanya de Recollida de Joguines de Creu Roja, amb el lema “Els seus drets en Joc”, ha tornat a esdevenir novament un èxit de participació ciutadana posant de manifest l’esperit solidari dels sabadellencs. Han estat 4.456 joguines recollides lliurades a 1.562 infants.

Tot  i que l’organització havia previst, inicialment, limitar el nombre de beneficiaris a 1.200, un cop el 2015 s’hagués arribat gairebé als 1.600 receptors, al final s’han assolit unes xifres similars a l’anterior. Malgrat haver acotat el nombre de menors com a mesura preventiva per no repercutir en l’atenció als infants més necessitats, els resultats han estat gairebé calcats, ja que segons Eva Mansilla, referent de comunicació i captació de fons de la popular recol·lecta: “Ha estat una operació exitosa, molt similar a la de 2015 en quan a nombre de col·laboracions i persones beneficiàries”.

Objectiu assolit.

Tal i com explica Paula Perales, educadora social i tècnica de joventut, que junt amb Mansilla coordina i dirigeix la iniciativa solidaria, en gairebé 2 mesos s’han recollit un total de 4.456 joguines, recollides en ubicacions diferents.

Aquestes han estat lliurades a 1.562 nens i nenes d’entre 0 i 14 anys residents a la ciutat, però també a Sant Quirze del Vallès. Una intervenció que s’ha fet extensible a tots aquells infants que, per qüestions de vulnerabilitat econòmica, no tenen accés a joguines noves.

En definitiva, una xifra alta de menors, front els 1.547 nens i nenes de 2015, els quals han estat derivats a la Creu Roja per varis Serveis Socials de l’Ajuntament de Sabadell, així com també per Benestar Social de Sant Quirze, “No sabem si és per motius de millora de la situació econòmica, però si que podem assegurar que les aportacions de la ciutadania, les empreses i les institucions han sigut aquest any més importants que el 2015”, valora Perales.

 

Ciutat capdavantera.

“És una activitat significativa tant per nosaltres com per a la ciutat”, aquest fet corrobora una vegada més que els sabadellencs es situen al capdavant en qüestió de solidaritat. “Encara no s’ha fet efectiu el recompte definitiu de dades a nivell de tota Catalunya, però de moment sí que podem afirmar que, un any més, Sabadell és un referent solidari al país en la donació de joguines durant l’època nadalenca”. I és que tal i com explica Eva Mansilla, l’activitat de Creu Roja Joventut, divisió encarregada de coordinar i gestionar la Campanya, no només es limita al nadal, sinó que es fa extensible durant tot l’any amb accions que intenten sensibilitzar de les necessitats de la joguina educativa, així com d’altres activitats de prevenció i participació amb joves i infància.

 

Agraïment al voluntariat.

“Del que estem més satisfets és de la resposta ciutadana i la il·lusió  amb que hi ha participat els voluntaris i les empreses o entitats que hi ha col·laborat. I és que la campanya, que va començar el 15 de novembre i va finalitzar el passat 9 de gener, ha comptat amb més d’una vuitantena de voluntaris entre el suport de a quarantena d’habituals de l’entitat i els altres 40 voluntaris corporatius que han donat suport en les diferents fases i etapes de la recol·lecta: procés de muntatge de lots, gestió de comandes, recollida de paquets i lliurament de joguines.

A banda, incideix, cal tenir en compte que hi ha hagut més de trenta entitats col·laboradores, sense l’aportació de les quals no s’hagués pogut fer front a l’adquisició de joguines. Aquestes organitzacions, tant empreses com col·lectius, unes més locals i d’altres d’àmbit geogràfic més ampli, s’hi ha implicat organitzant i promovent diferents activitats i iniciatives per incrementar la donació, una implicació que no només ha estat econòmica, sinó que també s’ha materialitzat amb recursos humans i suport a l’organització.

Tal i com reconeix Mansilla “sense voluntaris i entitats la tasca de Creu Roja no hagués estat possible”. A més Perales recalca el suport de l’executiu local “Estem molt agraïts a l’Ajuntament de Sabadell que ens ha cedit l’espai en el qual s’ha fet efectiu el lliurament de les joguines”.

 

Perfil del beneficiari.

Segons explica Paula Perales d’entre les 4.456 joguines lliurades als infants hi ha predominat l’element educatiu, una de les premisses que els joguets havien de complir, a banda de no haver estat estrenades i no ser sexistes per no fomentar les desigualtats econòmiques de gènere.

Així s’han rebut molts jocs de taula, trencaclosques, jocs cooperatius, però alhora també joguines més clàssiques com nines i cotxes. Aquestes s’han distribuït en lots de tres peces per menor: una principal i dues de complementaries, joguets que van ser lliurats a les famílies en un acte celebrat a la Biblioteca Vapor Badia, un espai cedit per l’Ajuntament que s’ha quedat petit.

Per aquest motiu, “ens agradaria poder comptar amb un lloc més gran de cara a la propera edició” que el Nadal de 2017 serà la 25a. Una efemèride que comptarà novament amb Eva Mansilla i Paula Perales com a principals responsables. “Aprofitem per fer una crida als ciutadans per incorporar-se al nostre voluntariat, de tal manera que aquest aniversari sigui especial”, conclouen ambdues.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies