93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

L’Operació Fred s’activa l’1 de desembre

Imatge de complement

Es demana la col·laboració ciutadana per informar la Policia Municipal si es detecten casos que necessitin atenció

L’Ajuntament de Sabadell, Creu Roja i Càritas posen en marxa a partir de l’1 de desembre l’Operació Fred, per atendre les persones sense sostre en cas de condicions climatològiques adverses. Enguany aquest dispositiu ampliarà els supòsits d’activació: així l’Operació Fred s’articularà quan s’activi el Pla Neucat per nevades o si es registren temperatures sota zero com l’any passat, però també si s’activa el Pla d’Emergències per inundacions (Inuncat) o si hi ha risc de forts vents o pluges al territori. En totes aquestes situacions es posarà en marxa un dispositiu coordinat d’atenció a les persones sense sostre que els oferirà recollida al lloc on es trobin, espai de descans i berenar, servei de dutxes, roba neta, sopar calent i allotjament fins al dia següent. 

Precisament amb l’objectiu d’arribar a totes les persones que en tinguin necessitat i en el marc de l’Operació Fred, l’Ajuntament demana la col·laboració ciutadana perquè en cas de Neucat, Inuncat, risc de forts vents o pluges o amb temperatures sota zero, truquin a Policia Municipal (092 ó 900 112 092) si veuen alguna persona sense sostre que no estigui sent atesa o que passi la nit al carrer.

Cal destacar així mateix que, entre 0 i 3 graus, i sense necessitat que s’hagi activat el protocol propi de l’Operació Fred, es contempla la possibilitat que surti la Unitat Mòbil d’Emergència Social, que recorre la ciutat facilitant a les persones sense sostre sopar calent i una manta i, en cas de trobar una persona malalta, la trasllada a un centre sanitari.

Protocol d’actuació Operació Fred

Un cop activat el protocol de l’Operació Fred, segons els avisos meteorològics i de situació que es reben del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), la Policia Municipal és qui alerta els diferents responsables municipals i de les entitats referents sobre la posada en marxa del dispositiu. La Regidoria d’Acció Social, a través del Servei d’Urgències i Emergències Socials (SUES), centralitza la informació dels ciutadans i ciutadanes amb necessitat de ser atesos i n’informa o els deriva a Creu Roja i Càritas. En cas que aquestes persones siguin ateses o s’adrecin directament a aquestes entitats, Creu Roja o Càritas informaran el SUES.

Podran accedir al servei els ciutadans i ciutadanes que es trobin a Sabadell, sense un lloc per dormir ni recursos per resoldre-ho, sempre que el seu estat o conducta no impliquin problemes físics o psíquics greus, que comportin la necessitat de ser atesos des d’un altre tipus de recurs.

Els usuaris i usuàries podran accedir per fer nit al centre d’acollida de Creu Roja, que compta amb 10 llits i l’equipament necessari.  Enguany, a l’igual que l’any passat i amb l’objectiu d’ampliar l’horari d’atenció, el dispositiu habilita també un espai a Càritas per acollir els usuaris ja a partir de les 5 de la tarda. Allà hi podran estar fins a les 8 del vespre, utilitzar el serveis de dutxa i rober i berenar. Posteriorment, podran accedir a Creu Roja per sopar, passar la nit i esmorzar.

A més, Creu Roja disposa de 2 vehicles per fer la recerca diària de possibles usuaris que no hagin anat al centre d’acollida i, si volen,  oferir-los la possibilitat d’anar-hi. Si no ho accepten, se’ls facilitarà una manta i sopar calent. Tant aquesta entitat com Càritas aporten també personal tècnic i voluntaris per a l’Operació. Els voluntaris i voluntàries rebran una formació conjunta sobre l’atenció a persones sense sostre, en la qual participarà l’Ajuntament.

L’Ajuntament, en cas necessari, té previst reforçar l’Operació Fred amb altres recursos propis, com el sistema de derivació a diferents pensions i allotjaments de la ciutat i el Centre d’Emergències.

 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies