93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Creu Roja Joventut preveu repartir joguines a aproximadament 1.200 infants a Sabadell

Imatge de complement

24a Campanya de Joguines de Creu Roja Joventut “Els seus drets en joc” 

La campanya de joguines s’emmarca en el projecte de la Joguina Educativa de Creu Roja Joventut i també pretén sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc. Es demana que les joguines donades siguin noves, no sexistes, no bèl·liques i, preferentment, promoguin el joc cooperatiu. A Sabadell la campanya de joguines es desenvoluparà gràcies a un equip de voluntariat de prop de 40 persones.

 

Parlem de joguina educativa per que des de Creu Roja Joventut s’aposta per la joguina com un element que perdura al llarg de la vida de la persona i que és de vital importància, per això creiem convenient treballar la sensibilització i la responsabilitat del seu consum responsable.

Enguany, es preveu que els infants beneficiaris de la campanya es redueixin de manera considerable respecte l’any passat quan es van repartir joguines a 1.700 nens i nenes.

Per complir amb les previsions, Creu Roja Joventut Sabadell necessita recollir 3.600 joguines entre la ciutadania, les empreses col·laboradores i la societat civil des d’avui mateix i fins el 2 de gener. Per a la recollida, s’habilitaran diferents punts arreu de la ciutat com el Mercat Central, el Mercat de la Creu Alta, la mateixa Assemblea Local de Creu Roja Sabadell. També es pot col·laborar amb la campanya fent una donació econòmica a través del número de compte 0081-0900-82-0002207822.

Més enllà del repartiment de joguines, la campanya també pretén sensibilitzar sobre el dret dels infants a jugar i  el valor educatiu del joc, es sol·licita que les joguines siguin noves – ja que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies i que tinguin les següents característiques:

  • JOGUINA EDUCATIVA. El joc simbòlic esdevé una representació de la realitat amb la qual l’ infant pot familiaritzar-se amb la realitat social i cultural que l’envolta així com adquirir i desenvolupar habilitats i capacitats afectives, socials, intel·lectuals, creatives, comunicatives i físiques.
  • CONSUM RESPONSABLE. Per jugar no és imprescindible acumular moltes joguines, amb la qual cosa tenir consciència sobre el consum responsable permet a l’ infant reflexionar del valor de SER per sobre del TENIR.
  • JOGUINA NO BÈL·LICA. Per evitar la violència i fomentar la socialització dels infants en una cultura de pau, l’educació en valors i el joc simbòlic esdevenen claus per al creixement i desenvolupament dels infants en aquests valors.
  • JOGUINA NO SEXISTA. És important que els nens i nenes tinguin accés al mateix tipus de jocs i joguines independentment del seu sexe per a que es familiaritzin amb aspectes de la realitat sense distinció de rol per diferència de gènere.
  • JOC COOPERATIU/COL·LECTIU. La joguina educativa permet adquirir els valors de respecte i tolerància cap a les persones, les normes i les regles, i potenciar la socialització enfront de l’ individualisme.
  • JOGUINA NOVA: No creiem que hi hagi una infància de primera ni de segona categoria. A més, no podem garantir que una joguina sigui 100% segura a partir del moment en que s’ha obert l’embolcall original.

A més de sol·licitar la col·laboració de la ciutadania, Creu Roja Joventut també crida novament a les empreses, comerços i entitats a col·laborar amb aquesta campanya. Aquest suport pot adoptar diferents fórmules, que van des de la donació de joguines en espècie, fins a aportacions econòmiques passant per la cessió d’espais per a la recollida, entre d’altres. De fet, enguany, la campanya ja arrenca amb la col·laboració de més de 30 empreses, comerços i entitats de la ciutat, xifra que es vol seguir ampliant fins a principis de gener.

 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies