93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

180 lots d’esmorzars i berenars #AmbCor aconseguits a Sabadell per a infants en risc

Imatge de complement

35 voluntaris de Creu Roja a Sabadell recullen 1.922Kg d’aliments  en la campanya “Esmorzars i berenars #AmbCor”

 

Creu Roja juntament amb el grup Auchan (Alcampo, Simply) van recollir aliments per preparar esmorzars i berenars a infants en risc.  Els passats dies 21 i 22 d’octubre va tenir lloc la quarta campanya estatal “Esmorzars i Berenars #AmbCor” de la Creu Roja, que té la finalitat de recollir aliments d’esmorzars i berenars per a nens i nenes que viuen en famílies amb dificultats. Un equip de 35 persones voluntàries de Creu Roja Sabadell van estar les dues jornades a l’Alcampo de Sant Quirze del Vallès i a Simply de Barberà del Vallès recollint  aliments. Amb les donacions obtingudes hem assolit 180 lots d’alimentació infantil que es distribuiran a les persones usuàries dels nostres projectes d’infància i joventut.

La campanya té com a objectiu recollir aliments per als infants en situació vulnerable que participen en diversos projectes de la Creu Roja. Entre ells figura, el projecte d’èxit escolar de Creu Roja Joventut, on, a més de cobrir les necessitats educatives i lúdiques dels nens i nenes, se’ls reparteix el berenar.


A Catalunya, la campanya “Esmorzars i berenars #AmbCor” s’emmarca en l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil de la Creu Roja. La Creu Roja va iniciar l’aliança l’any 2014, en el moment més àlgid de la crisi econòmica per arribar al màxim d’infants en situació vulnerable. Però, enguany, ha iniciat una segona fase de la campanya, focalitzada en els infants de les famílies en situació de pobresa severa, aquelles a qui la recuperació econòmica ha deixat enrere i es troben cada vegada en una situació de major vulnerabilitat. 

Un 22% de les famílies ateses en projectes de lluita contra la pobresa a Catalunya pateixen inseguretat alimentària severa, és a dir, són llars on ni infants ni adults ingereixen ni prou quantitat ni prou varietat d’aliments (Observatori de la Creu Roja a Catalunya, 2015).  

El recent Butlletí sobre la Vulnerabilitat de la Infància de la Creu Roja, basat en una enquesta a infants de 8 a 14 anys participants del programa de promoció de l’èxit escolar, mostra que un de cada deu nens i nenes enquestades no realitza de forma regular algun dels tres àpats principals del dia (esmorzar, dinar i sopar) i que 8 de cada 10 reconeix que es salta, almenys, una de elles. A més, el 29% afirma que les seves famílies no poden pagar el menjador escolar.

 

 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies