93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Celebrant el Dia Internacional de la Gent Gran

Imatge de complement

Un grup de persones grans dels projectes de Creu Roja Sabadell participa a la trobada feta a Montserrat

Les 10 persones que han anat a la trobada formen part dels programes d’atenció a la gent gran de la Creu Roja a Sabadell, que anualment atén més de 200 usuaris i usuàries.  

La Creu Roja ha celebrat aquest dimecres, 28 setembre, la 3a Trobada de persones grans a la muntanya de Montserrat. Hi han participat prop de 500 persones, entre gent gran i voluntariat, que formen part dels programes d’atenció a la gent gran de la institució humanitària arreu de la demarcació de Barcelona.  

Aquesta trobada s’ha celebrat tres dies abans del Dia Internacional de la Gent Gran (1 d’octubre), amb l’objectiu de reconèixer la contribució de les persones grans a la societat, facilitant un espai perquè puguin gaudir dels beneficis de la participació en espais d’oci i cultura. 

Un dels eixos principals dels programes de la gent gran és donar resposta a la problemàtica de la soledat no volguda i l’aïllament de les persones grans. Aquesta problemàtica es pot donar, ja sigui per processos individuals d’adaptació als canvis que comporta l’envelliment (pèrdues, dols, sortida del mercat laboral, canvis de rols…), dificultats d’accés a espais per mobilitat o coneixement, o per manca de recursos de proximitat, etc. Davant d’aquesta situació, la Creu Roja, amb els seus programes de gent gran, pretén millorar les seves relacions socials en el seu entorn proper, motivar el seu desenvolupament social, promocionant la seva participació  i millorant les seves relacions, i realitzar els acompanyaments i suport necessari, especialment amb l’acció voluntària.

Durant la trobada, els assistents han pogut realitzar diferents activitats relacionades amb l’Abadia de Montserrat (visita al museu, audiovisual, passejada, virolai…) i també participar en un joc de pistes relacionades amb diferents programes o serveis de la Creu Roja, com ara projectes tecnològics com la Teleassistència Domiciliària o Mòbil o projectes de suport a domicili i de promoció d’un envelliment actiu. Aquest joc de pistes ha consistit en la realització de diferents proves realitzades per grups de persones usuàries i voluntàries, amb la finalitat de donar a conèixer els diferents projectes o serveis de la Creu Roja dirigits aquest col·lectiu.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies