93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Dutxes socials per a qui no té recursos.

Imatge de complement

La falta d’una xarxa de suport social i familiar pot derivar alguns cops a acabar al carrer, situació en la que una trentena de persones de la ciutat s’hi veuen immerses.

 

 

 

A Creu Roja Sabadell durant l’any 2015 vam atendre 138 persones, tot i que de manera regular hi ha una trentena de persones usuàries del servei, majoritàriament homes, molts d’ells sense sostre, altres són persones que viuen en infra – vivendes, i altres són aquelles persones que pateixen pobresa energètica, qui no té recursos per pagar els rebuts d’aigua  i llum, moltes són persones joves que recorren al servei per que estan en vivendes sense comoditats, que no poden fer front al pagament de subministres. Darrera cada persona hi ha una situació diferent, atur, problemes econòmics, malalties…

Qui ve al servei de dutxes socials en primer lloc passa pel rober per buscar roba neta, en quan tenen la muda, van directament a la dutxa, on se’ls entrega un kit d’higiene, després passen al menjador i esmorzen, un cafè, un entrepà i quasi sempre alguna cosa dolça. L’equip de voluntaris i voluntàries del servei està format per 20 persones, que en tot moment acompanyen i donen suport per detectar possibles necessitats que queden fora del servei, alhora que els informa dels recursos disponibles de l’assemblea, es tracta d’un projecte d’atenció integral a les persones que pretén cobrir les necessitats del col·lectiu des del suport pròxim.

L’any passat tres de les persones que feien ús del servei van passar a utilitzar el Club de Feina, l?espai que posa a la disposició de qui ho necessita tots els recursos necessaris per poder seguir un bon procés de recerca, eines i una persona tècnica en orientació que acompanya durant el procés, de les persones que van utilitzar el servei una d’elles es va inserir en una empresa de serveis, fet que ha permès un canvi en la seva situació tant personal com professional.

La clau per poder donar suport és conèixer les persones i oferir així una atenció personalitzada, amb el que poc a poc es va guanyant i consolidant la confiança de les persones amb l’equip de voluntàries i voluntaris, permetent un treball transversal per la reinserció social i laboral.

El servei de dutxes a Creu Roja està obert els dijous de 09.00 a 12.00 hores, la neteja, l’alimentació i la participació en activitats de desenvolupament personal permeten una millora de l’autoestima alhora que generen i creen un clima de confiança amb les persones que més ho necessiten.

           

 

 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies