93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Finalitza el 2n Taller Sara

Imatge de complement

21 participants han pogut iniciar el seu itinerari d’inserció laboral.

 

La inserció laboral de les dones immigrants és un dels objectius de qualsevol societat oberta , i aquest és més viable com més gran i millor sigui la integració social de la persona.

És un fet que les dones continuen presentant les taxes més elevades de desocupació, aquesta situació de baixa incorporació al mercat laboral es fa més evident en algunes dones, ja que tenen dificultats afegides degut el seu origen, procedència, pel seu rol de gènere a l’hora d’enfrontar-se a la recerca activa de feina.

L’aposta del programa Sara consisteix exactament en això, en ajudar les dones, en aquest cas que arriben al nostre territori a que trobin feina, des del suport psicològic i la participació social.

El Programa Sara 2015-2016 contempla el desenvolupament de tres tallers, el passat dia 10 de març va acabar el segon, on 15 participants han realitzat 80 hores d’activitats i formació pel seu empoderament i desenvolupament personal amb l’objectiu d’arribar quan abans millor al mercat de treball.

La tècnica del projecte Tanya Muñoz per millorar la ocupabilitat de les dones que estan en situació de vulnerabilitat, fomenta en primer lloc la recuperació de l’autoestima de les dones participants, realitzant tallers grupals i acompanyaments individuals, facilitant el perfeccionament del coneixement de l’entorn i de desenvolupament d’eines bàsiques per l’accés a la feina, com són preparació de currículum, l’ús de noves tecnologies, coneixement dels canals de recerca, i quines són les estratègies per afrontar una entrevista de feina.

En quant a aquest últim taller les dones que l’han finalitzat mostren un nivell de motivació elevat. La majoria d’elles continuaran amb el seu procés d’aprenentatge i empoderament, algunes participant en formacions específiques de capacitació laboral, itineraris d’inserció i en altres casos amb la millora de l’aprenentatge del castellà i el català.

L’objectiu del programa és treballar per remoure els obstacles que impedeixen la igualtat home-dona, centrant-se en les que tenen més possibilitats de quedar-se excloses socialment.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies