93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

6a Conferència tècnica sobre els programes de crisi

Imatge de complement

La Creu Roja es marca el repte de fer front a la cronificació de la pobresa per la llarga durada de la crisi

Més de 300 tècnics i tècniques de la Creu Roja han debatut noves línies d’acció per fer front a la pobresa a Catalunya. Els reptes de futur mostren que tot i que hi ha dades macroeconòmiques que mostren una millora, la realitat manifesta que hi ha encara milers de persones al nostre voltant que parteixen situacions de vulnerabilitat extrema. 

El 2015, la Creu Roja va atendre més de 225.000 persones  en projectes de lluita contra la pobresa en projectes per cobrir necessitats bàsiques (d’alimentació, higiene, material escolar…) o per afavorir les oportunitats de trobar feina, i va repartir 64.000 ajuts alimentaris infantils. La valoració després de l’anàlisi de dades mostra que s’ha de fer una intervenció en menys extensió però en més profunditat, atorgant a les persones eines per a que puguin sortir de les situacions de risc.  

La 6a Conferència Tècnica sobre els programes de crisi de la Creu Roja s’ha celebrat aquest dimecres 9 de març al matí, a les Cotxeres de Sants de Barcelona. Durant aquesta jornada, que la Creu Roja celebra anualment des de l’inici de la crisi, la Creu Roja ha fet balanç dels seus projectes de lluita contra la pobresa i ha debatut noves línies d’acció de cara al futur, on el que cal és incidir en la visibilització de les persones més vulnerables, consolidació del nou Model d’Atenció a les Persones, mantenint sempre la nostra resposta a l’emergència. 

Quan ja passen més de 7 anys de l’inici de la crisi econòmica, la Creu Roja preveu que haurà de fer front a la cronificació de la pobresa de moltes famílies, per l’esgotament de les prestacions, l’augment de l’atur de llarga durada, etc. En aquest context, la Creu Roja posarà en marxa durant el 2016 la segona fase de la campanya de l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil, que se centrarà en la lluita contra la inseguretat alimentària severa, que afecta el 22% de les famílies en situació vulnerable ateses per la Creu Roja (Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja, 2015), aquelles amb una situació més cronificada.  

A més d’abordar aquestes reptes de caire més global, durant la conferència, s’han presentat bones pràctiques de lluita contra la pobresa de diferents punts del territori català vinculades als programes d’ocupació, l’alimentació i el lleure infantil, la gent gran o l’apoderament. A més, s’ha celebrat un debat per abordar l’impacte emocional i humà que comporta a l’equip tècnic tractar amb situacions de vulnerabilitat en el dia a dia, moderat pels 4 coordinadors provincials de la Creu Roja.

 

 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies