93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Creu Roja i Ajuntament, amb la col·laboració de Càritas posem en marxa l’Operació Fred

Imatge de complement

El dispositiu donarà resposta a les necessitats atenent les persones sense sostre en cas de baixes temperatures

Creu Roja i l’Ajuntament, amb la col·laboració de Càritas hem fet una presentació del dispositiu Operació Fred, que es posarà en funcionament el dia 1 de desembre. Es tracta d’un treball de coordinació entre l’ens municipal i les entitats per atendre les persones sense sostre en cas d’activació del Pla Neucat de risc meteorològic o si es registren temperatures sota zero. Creu Roja posem a disposició un espai com a centre d’acollida per a 10 persones, on s’ofereix allotjament, servei de dutxes, roba neta, sopar calent, kit de descans i esmorzar als usuaris i usuàries a la seu de Creu Roja. Si hi ha més persones que requereixin el servei gràcies a l’acord amb l’ens municipal es derivaran a hostals i pensions de la ciutat.

 

El dispositiu s’activarà no només si s’activa el Neucat sinó també en cas de temperatures negatives. També s’ampliarà l’horari d’atenció als usuaris i usuàries i s’oferirà formació conjunta als voluntaris de les entitats implicades. Així mateix, amb l’objectiu d’arribar a totes les persones que en tinguin necessitat, l’Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè, en cas d’activar-se el Neucat o quan la temperatura estigui sota zero, truquin a Policia Municipal (092 ó 900 112 092) si veuen alguna persona sense sostre que no estigui sent atesa o que passi la nit al carrer. 

 

Paral·lelament i de manera preventiva Creu Roja posem a disposició la Unitat Mòbil d’Emergència Social (UMES), quan la temperatura oscil·la entre els 3º i els 0º el vehicle, amb la col·laboració d’un equip de 4 voluntaris, fa un recorregut per on dormen habitualment les persones sense llar per oferir beguda calenta, entrepans, mantes i roba d’abric.

 

L’afluència de persones s’espera que sigui similar a la passada temporada, el dispositiu va tenir lloc en 6 jornades on una trentena de voluntaris van atendre 10 persones que van pernoctar a les instal·lacions de Creu Roja, 6 van ser derivats a hostals de la ciutat i 3 persones van rebre intervenció al carrer. La UMES es va activar 7 dies des del desembre de 2014 a març de 2015 i va fer atenció a 12 persones.

 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies