93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

Creu Roja implementarà el Projecte SOM.NIT durant les Festes Majors de Sant Quirze del Vallès i Sabadell

Imatge de complement

El SOM.NIT és un projecte d’informació, prevenció i reducció de riscs en el consum de drogues adreçat a joves. El porten a terme persones joves interessades, motivades i formades en l’àmbit dels consums de drogues i les drogodependències.

La tasca que es realitza és principalment la d’intervenir en espais d’oci nocturn, tant a Sant Quirze com a Sabadell s’ubicaran estands amb informació sobre prevenció i reducció de riscs amb les drogues anomenades alhora que es faran activitats complementaries, com poden ser l’establiment de la zona de descans (Chill-Out), la realització d’anàlisis de substàncies (testing), proves d’alcoholèmia entre d’altres activitats a mida com concursos, performances o tallers.

El SOM.NIT té lloc per que entenem que el consum de drogues és un fenomen universal, relatiu i complex. Amb universal volem dir s’ha donat des de sempre, a tot el mon, totes les èpoques, cultures i classes socials. És relatiu perquè la percepció d’aquest fenomen depèn de cada persona, i no tothom ho veu ni opina de la mateixa manera. I és complex perquè intervenen tres factors importants en els que cal incidir: la persona, la substància i l’entorn. Com es fa?  

  • Fomentant i respectant la llibertat i autonomia de les persones en la pressa de decisions.  
  • Sense fer judicis de valors ni adoptar posicions paternalistes o moralistes.
  • Oferint una informació objectiva, clara i realista.  
  • Apropant la informació als espais de consum.  
  • Superant el model basat en l’abstinència i la invisibilització del consum que no sembla donar massa bons resultats.  
  • Donant una resposta realista, útil i eficaç.  
  • Tenint en compte tant a persones no consumidores com a si consumidores ja que aquestes darreres també es poden preocupar per la seva salut. 

 

L’objectiu és conèixer els diferents fenòmens (físics, psicològics i socials) relacionats amb el consum de drogues i informar dels efectes i dels riscs, i donar eines perquè la persona sigui capaç de prevenir i/o disminuir els riscos derivats del consum.

La ubicació del SOM.NIT serà a l’espai ubicat per Barraques durant la Festa Major de Sant Quirze i a Sabadell, amb diferents intervencions,  tant a les barraques com al concert Flaixbac.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies