93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

TEKL@, NOU PROJECTE DE CAPACITACIÓ DIGITAL PER A DONES

Imatge de complement

14 dones han participat fins ara en el projecte i 4 d’elles s’estan capacitant aquesta setmana com a “dinamitzadores TIC per a la igualtat” i ser formadores de futures edicions del programa

La Creu Roja a Sabadell impulsa el projecte pioner “TeKl@” per combatre l’escletxa digital de les dones més allunyades del mercat laboral. La institució humanitària ha iniciat el projecte Tekl@, juntament amb la Fundació Cepaim i l’Instituto de la Mujer y para la Igualdad de Oportunidades i el suport de la Diputació de Terol i l’EEE (Espai Econòmic Europeu).

 Es tracta d’una iniciativa innovadora, que persegueix millorar la posició de dones de grups en situació de vulnerabilitat o del medi rural en l’accés al mercat laboral 2.0 i al sector tecnològic i digital. Alhora, es pretén fomentar la seva participació social, de manera que siguin elles mateixes les formadores d’altres grups de dones.

Cal tenir en comte que les competències tecnològiques són indispensables per lluitar contra la desigualtat que pateix aquest col·lectiu en l’accés al mercat de treball. Aquesta desigualtat es veu agreujada, en molts casos, per d’altres factors com la pertinença a un col·lectiu vulnerable, el nivell educatiu, l’edat, la classe social, l’origen, el nivell econòmic, l’entorn de residència, etc.

La primera fase del projecte consisteix en un taller de 75 hores adreçat a dones que, tot i tenir coneixements informàtics previs, cerquen una millora competencial a través de l’ús de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació). Després de fer el curs, les participants han acreditat el seu nivell de competències digitals, a través del sistema ACTIC del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. A més, han pogut reflexionar sobre la tecnologia com a element afavoridor de la igualtat o la inclusió social de les dones o debatre sobre la interculturalitat com a barrera o com a oportunitat.

Fins ara, 14 dones han participat en aquest projecte, de les quals 4 han estat seleccionades per accedir a una segona fase. L’objectiu és que les dones s’apoderin i es dotin d’eines per a la transmissió de coneixements a grups d’iguals, formant-se com a dinamitzadores TIC per a la igualtat. Les quatre participants estan aquesta setmana a Madrid realitzant un curs de formadores de 25 hores teòriques de durada. Completaran aquesta formació amb una part pràctica a la Creu Roja a Sabadell, consistent en donar suport a la realització d’un taller d’alfabetització informàtica, adreçat a dones sense coneixements previs en l’ús de les TIC. S’iniciarà a finals de maig i tindrà una durada de 75 hores.

Tot i que està previst que Tekl@ conclogui el mes de juny, les dones que han participat tenen la possibilitat de continuar el seu procés formatiu i de millora competencial mitjançant la seva adscripció a d’altres projectes d’inserció laboral.

Paral·lelament a l’inici del projecte Tekl@, la Creu Roja a Sabadell ha obert una nova ciberaula que se suma a l’espai de recerca activa de feina que ja tenia. En total, es disposarà de 20 ordinadors per a participants dels 7 projectes d’ocupació que es fan actualment a l’assemblea. Molts d’ells estan adreçats a dones amb especials dificultats d’accés al mercat laboral.

 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies