93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

PROGRAMA PER FACILITAR EL RETORN A L’ESCOLA D’INFANTS EN RISC

Imatge de complement
La Creu Roja destinarà 100.000 euros dels seus fons propis a aquests ajuts escolars, que arribaran a 700 infants en risc, més de cinquantena de Sabadell i Badia del Vallès.

S’acosta l’inici del curs escolar i moltes famílies en situació vulnerable tindran dificultats per costejar el retorn a les aules dels seus fills i filles. Per això, la Creu Roja ha decidit posar en marxa un nou programa per facilitar el retorn a l’escola dels infants en risc, que es finançarà íntegrament amb fons propis de la Creu Roja. L’entitat destinarà 100.000 euros a aquests ajuts.

Gràcies a aquest nou programa de retorn a l’escola, es podran distribuir 700 ajudes per costejar llibres de text, material escolar, quotes de les Associacions de Mares i Pares (AMPA), matrícules, activitats extraescolars, roba esportiva, uniformes o calçat. Aquestes ajudes es destinaran a alumnes d’educació primària o secundària, majoritàriament en risc d’exclusió social, de diferents punts del territori català. Concretament, es desenvoluparà projecte en més de 70 assemblees locals i comarcals de la Creu Roja d’arreu de Catalunya.

En concret a Sabadell es destinaran més de 5.000€ de fons propis i es beneficiaran més d’una cinquantena d’infants.

La distribució dels ajuts tindrà lloc durant el primer trimestre del curs escolar, després de fer les corresponents entrevistes i informes de valoració a les persones que els sol·licitin. Per atorgar aquestes ajudes, la Creu Roja s’està basant en l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM). Així, es concedirà els ajuts a famílies amb ingressos inferiors o iguals a 500 € al mes més un ingrés addicional de 125€ per fill o filla i/o persona dependent a càrrec.

La Creu Roja ha decidit incrementar el seu esforç financer en ajudes escolars, davant de l’augment de les famílies en situació vulnerable que no poden costejar totes les despeses d’escolarització. Aquest augment d’inversió també es veu reflectit en el conjunt de projectes de lluita contra la pobresa i l’exclusió social, als quals la Creu Roja hi va destinar 13,26 de cada 100 euros de la seva despesa durant el 2013.

Les famílies en situació de risc d’exclusió han augmentat arran de la crisi econòmica, una situació que afecta especialment la infància. El 4t estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja, “L’impacte de la crisi en la infància i l’entorn escolar” (gener de 2013), indica que 8 de cada 10 famílies no poden costejar totes les despeses de l’escola dels seus fills.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies