93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

13 DE SETEMBRE, DIA MUNDIAL DELS PRIMERS AUXILIS

Imatge de complement

n  La Creu Roja i la Mitja Lluna Roja entenen que els Primers Auxilis van més enllà de l’adquisició d’una sèrie de competències tècniques, ja que la seva prestació és un acte d’humanitat.
n  Amb motiu de la celebració del Dia Mundial dels Primers Auxilis, la Creu Roja anima totes les persones a capacitar-se en aquest àmbit, contribuint així a salvar vides.

La formació en primers auxilis permet al voluntariat de la Creu Roja salvar vides sense cap mena de discriminació. Tenint en compte que, del total de vides que se salven després dels desastres, la població local salva el 90%, aquesta capacitació pot ser útil tant per a socorristes o persones vinculades al món sanitari com per al conjunt de la ciutadania. L’objectiu és que cada vegada més persones tinguin formació en aquesta matèria.


La Creu Roja és conscient de la importància d’aquesta formació i, per això, és líder mundial en matèria de capacitació i prestació de primers auxilis. El 2012, més de 14 milions de persones arreu del món van ser capacitades en aquesta matèria per la Creu Roja o la Mitja Lluna Roja de 77 països. La Creu Roja forma part, a més, dels organismes, institucions i organitzacions no governamentals que s’especialitzen en la capacitació i promoció dels primers auxilis.

Sota el lema “Sigui un heroi”, la celebració d’aquest any del Dia Mundial dels Primers Auxilis vol subratllar la necessitat de comptar amb persones formades en primers auxilis que estiguin preparades per salvar vides en desastres i emergències diàries. No es pot oblidar que, cada 5 segons, mor una persona al món a causa d’un traumatisme, que més de 2.000 famílies perden un fill cada dia a causa de lesions no intencionals o accidents (que es podien evitar); o que l’efectivitat de la reanimació cardiopulmonar (RCP), practicada immediatament després d’una aturada cardíaca sobtada per algú present en el lloc, pot duplicar o triplicar les probabilitats de supervivència de qui ho pateix, però que només és així en el 32% dels casos.

RECURSOS AUDIOVISUALS de Creu Roja Televisió: http://www.cruzroja.tv?*video=7020

 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies