93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

CRIDA ASSISTÈNCIA SANITÀRIA URGENT ALS TERRITORIS PALESTINS

Imatge de complement

 

A les darreres setmanes, la situació humanitària s’ha deteriorat greument a la franja de Gaza i el sud d’Israel. Els enfrontaments van començar a mitjans del mes de juny de 2014 després del segrest a Cisjordània de tres adolescents israelites, que van ser trobats morts el 30 de juny. Van esclatar llavors enfrontaments entre les forces militars israelites i la població dels Territoris Palestins, així com entre els colons israelites i les comunitats palestines al voltant dels assentaments. La situació va empitjorar després del segrest i homicidi d’un jove palestí a Jerusalem Est el 2 de julol. Des de llavors s’ha produït una escalada de tensió i violència que afecta particularment a la franja de Gaza, Jerusalem Est, Hebró i altres zones de Cisjordània i de les comunitats palestines a Israel.

El conflicte en Xifres:

 • ·         173 morts i 1.297 ferits a la Franja de Gaza.
 •         3 morts i 67 ferits a Israel.

         Danys en infraestructures:

A la Franja de Gaza es registren:

 • Una bomba d’aigües residuals a Zeitoun
 • Danys en línies d’energia
 • Greus danys a l’hospital de l’ONG Al Wafa i d’altres edificis (incloent vivendes de civils) prop l’hospital Kamal Odwan
 • Danys al a seu de Jabaliya de la Mitja Lluna Roja Palestina

 Danys a les llars:

 • 250 vivendes presenten una destrucció completa
 • 750 cases amb danys estructurals
 • 2.500 vivendes amb danys menors

La situació ha generat la necessitat d’apertura de refugis per a la població civil, tant a la franja de Gaza com al Sud d’Israel.

n ACTUACIÓ DEL MOVIMENT INTERNACIONAL DE LA CREU ROJA I LA MITJA LLUNA ROJA

Mitja Lluna Roja Palestina (MLRP)

 1. La Mitja Lluna Roja Palestina ha llençat el 14 de juliol de 2014 una crida internacional per valor de 10.600.000€ per cobrir les necessitats bàsiques de 316.700 persones.
 2.  La MLRP ha declarat estat màxim d’emergència humanitària a totes les seves subdelegacions a la Franja de Gaza.
 3. Els hospitals de la Franja de Gaza recolzen directament als hospitals del Ministeri de Salut Palestí.
 4. Les ambulàncies de la MLRP han transportat des de l’inici de l’Operació al 60% de les víctimes. De les 42 ambulàncies, estan en funcionament 39 a Gaza.
 5.  700 voluntaris de la MLRP, homes i dones, han estat mobilitzats i presten serveis d’assistència als ferits a nivell físic i psicològics.
 6. Les seus de MLRP a Cisjordània i Gaza distribueixen medicaments i material sanitari d’un sol ús als Centres d’Atenció Primària de Salut i als Equips dels Serveis Mèdics d’Emergència reposant així el material utilitzat durant els primers dies d’emergència humanitària.
 7. Per una altra banda, s’han distribuït ajuda no alimentària a les subdelegacions principals, arribant a la cobertura de necessitats bàsiques de 5.000 famílies/subdelegació.

Magen David Adom d’Israel

·        La totalitat de les ambulàncies de la MDA (aproximadament 650 amb suport bàsic i avançat) en un radi de 150 km de Gaza estan en situació d’alerta.

·           La MDA ha desplegat als seus equips per a l’assitència a les víctimes, amb equipament de protecció.

·          Els serveis de donació de sang estan en actiu.

Tant la MDA com la MLRP mantenen una estreta coordinació amb la resta dels membres que integren el moviment de les Societats de la Creu Roja i Mitja Lluna Roja, inclosos el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR) i la Federació Internacional de les Societats de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja.

 
CICR

El Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR​​) fa una crida a totes les parts a protegir els civils i els treballadors mèdics atrapats enmig de l’escalada del conflicte.

El CICR deplora rotundament les víctimes i el dany causat a la branca de la Mitja Lluna Roja Palestina a Jabaliya, al nord de Gaza el 9 de juliol, quan una dotzena d’empleats i voluntaris van resultar ferits i tres ambulàncies destruïdes.

«L’impacte humà d’aquest cercle viciós de la violència armada està empitjorant ràpidament per hora», va dir Jacques de Maio, cap de la delegació del CICR a Israel i els territoris ocupats. «Els civils han de ser protegits. En tots els casos, les ambulàncies, els hospitals i els treballadors mèdics s’han de garantir les condicions de seguretat que necessiten per realitzar-la vital».

A mesura que el nombre de víctimes segueix creixent, amb dotzenes reportats morts i centenars de ferits, el CICR està treballant dia i nit, en estreta coordinació amb la Mitja Lluna Roja Palestina i el Magen David Adom per garantir una resposta ràpida a les necessitats mèdiques i d’un altre tipus. El CICR ha adaptat la seva configuració operativa, la seva capacitat d’acció i de les seves mesures de seguretat per assegurar-se que és capaç de satisfer les necessitats humanitàries derivades de la intensificació de les hostilitats.

 El diàleg del CICR amb les autoritats israelianes i palestines també s’ha intensificat. Al cor de la llei humanitària internacional – també coneguda com la llei de la guerra – es troba la distinció que s’ha de fer entre la població civil i els que participen directament en les hostilitats. Una clara línia ha de ser traçada entre objectius militars i objectius civils. El CICR ​​insisteix que les parts tenen l’obligació de prendre totes les precaucions possibles per preservar la població civil dels efectes de les hostilitats. La llei prohibeix a tots els atacs contra civils i béns de caràcter civil.

 
n Creu Roja Espanyola

CRE manté una delegació als territoris palestins des de l’any 1999.

Per  Per donar suport a les activitats de resposta a la situació d’emergència humanitària, Creu Roja Espanyola ha realitzat una primera contribució a la MRLP de 50.000 euros i obre una crida a la societat per respondre més àmpliament a les necessitats en atenció sanitària de les persones afectades per aquesta complexa emergència.

Crida per valor d’un milió d’euros.

      Més informació a

http://www.cruzroja.es/portal/page?_pageid=174,12401602,174_43812528&_dad=portal30&_schema=PORTAL30

 

 

 

 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies