93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

RECONEIXEMENT ALS PARTICIPANTS I ENTITATS D’ACOLLIDA DE SABADELL

Imatge de complement

‘Sabadell, teixint la convivència’, ha estat el títol escollit per a fer un reconeixement a les persones que han participat en els programes d’acollida i a la xarxa antirumors de la ciutat de Sabadell durant el curs 2013-2014.

L’auditori de Fira de Sabadell ha acollit l’acte celebrat aquest dijous i que ha comptat amb la presència de Juan Carlos Sánchez, alcalde de Sabadell, Xavier Bosch, director general per a la immigració de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Arboix, coordinadora de l’àrea d’Educació, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Quim Carné, regidor de Drets Civils i Ciutadania i representants dels partits polítics presents al consistori, de les entitats que formen part de la xarxa d’acollida de la ciutat i els participants dels programes d’acollida i la xarxa antirumors.

Durant la trobada, s’han visualitzat imatges dels programes realitzats, s’han mostrat vivències personals i s’ha reconegut l’esforç de cadascun dels participants, així com de les entitats de Sabadell que treballen a diari en la seva implementació, destacant Càritas Sabadell, el Centre de Normalització Lingüística, CEAR (Comissió d’Ajuda al Refugiat), Creu Roja, i SCAI (Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants).

En concret, de Creu Roja s’han visualitzat imatges dels projectes d’ocupació Taller Sara, el Club de Feina, Impuls@, Activa’t i diferents projectes de voluntariat.

S’ha reconegut també la implicació dels ciutadans a la xarxa antirumors de Sabadell, que es va impulsar l’any passat  i que continua en funcionament gràcies a la participació de molts ciutadans i al projecte europeu, Communication for Integration, projecte co-finançat pel Consell d’Europa i la Unió Europea, en el qual participa la ciutat de Sabadell, juntament amb altres 10 ciutats europees.

La xarxa antirumors està formada per membres de al Comissió de la Convivència de Sabadell on col·laboren diverses entitats ciutadanes, partits polítics, associacions (d’immigrants, veïnals…), diferents professionals de l’Ajuntament així com també ciutadans que han realitzat el curs de formació per a agents antirumors. L’objectiu d’aquesta xarxa és lluitar contra els prejudicis i estereotips existents vers la població estrangera, contrarestant-los amb dades fonamentades a fi d’apaivagar aquestes “falses veritats”.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies