93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

EXPOSICIÓ «L’ART SOLIDARI»

Imatge de complement

A partir de divendres, 6 de setembre i fins el proper 5 de gener, l’Espai Cultura de la Fundació Sabadell 1859 acull una mostra gratuïta amb una vintena d’obres solidàries dels grans artistes catalans contemporanis. A més, i per primer cop, també s’exposen una dotzena de cartells històrics de la Creu Roja d’altres països dels anys 50 a 70 de gran valor artístic.

El president de Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès; el vicepresident de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, Joan Baptista Casas; el director de zona del BBVA a Sabadell, Aureli Balagué; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, Quim Carné, i el comissari de l’exposició, Amat Las Heras, han inaugurat el divendres 6 de setembre, a les 19 hores la mostra L’art solidari. Fonts d’Art de la Creu Roja a Catalunya.

L’exposició inclou una vintena d’obres cedides solidàriament per alguns dels grans artistes contemporanis catalans. El Fons d’Art de la Creu Roja a Catalunya compta amb obres donades per artistes de renom com Alejo, Frederic Amat, Miquel Barceló, Josep Beulas, Carbonell, Antoni Clavé, , Quim Domene, Montserrat Gudiol, Josep Guinovart, Joan Hernàndez Pijuan, Javier Mariscal, Joan Miró, Josep Niebla, Antoni Pitxot, Albert Ràfols Casamada, Riera i Aragó,, Antoni Tàpies, Joan Pere Viladecans, o Xavier Vilaró, entre altres.

El Fons d’Art de la Creu Roja va néixer a partir de la donació d’una obra de Joan Miró en agraïment per l’atenció sanitària que aquesta institució va prestar-li. Posteriorment, primeres firmes de la pintura, l’escultura i la fotografia han anat lliurant obres seves, algunes fetes expressament, altres del seu fons, totes amb un denominador comú: la solidaritat.

Amb aquesta mostra, la Creu Roja vol apropar a la població sabadellenca una part de les creacions que ha anat rebent com a donacions desinteressades al llarg d’un vintena d’anys, així com també els missatges d’incidència social i de solidaritat que han volgut imprimir els artistes en la seva obra al voltant de situacions extremes que viu la Humanitat, com els conflictes armats, la fam, la immigració, o l’educació.

A més hi haurà activitats complemebtàries per a públic familiar:

Dissabte, 19 d’octubre a les 18:30h:
UN TOMB PER LA CIUTAT
Conte teatralitzat amb titelles per a promocionar els valors cívics, per a nens/es de 3 a 6 anys.

Dissabte, 23 de novembre a les 18:30h
DAVANT LA CRISI, ELS VALOR DE LES PERSONES
Activitat de sensibilització sore les conseqüències de la crisi i l’anàlisi de possibles sortides basades en comportaments i actituds personals. Per a joves de 10 a 12 anys.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies