93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

CAMPANYA D’EMÈRGENCIA PER A L’ALIMENTACIÓ INFANTIL A L’ESTIU

Imatge de complement
Aquest estiu es portarà a terme una operació especial d’alimentació infantil amb els infants beneficiaris de les beques menjador escolar i la infancia més vulnerable que assisteix a diferents centres i espais de l’entitat al territorio.

L’objectiu de la campanya d’emergència consisteix en cobrir les necessitats alimentàries de la infància fora del període escolar a base de facilitar l’accés a productes frescos i saludables, com ara fruita, verdures, llegums, carn i peix.

D’aquesta manera, la Creu Roja vol garantir, del 22 de juny a l’11 de setembre, la continuïtat de l’ajuda alimentària de més d’un miler d’infants catalans, entre els quals hi ha els que ja tenen assignada una beca per al menjador escolar en 123 municipis catalans diferents, els seus germans de 0 a 3 anys i els infants que s’ha identificat que pateixen una especial situació de vulnerabilitat.

El pressupost estimat per a la campanya d’emergència d’alimentació infantil per a l’estiu és de més de 200.000 euros, que es finançaran amb fons propis de la Creu Roja, aportacions privades d’empreses i particulars i col•laboracions amb les administracions locals. Fins ara, més d’una vintena d’empreses han col•laborat amb aquesta iniciativa de la Creu Roja.

La cistella d’alimentació bàsica familiar:

La llista de productes alimentaris que es distribuiran als infants durant l’estiu es basa en els criteris de la cistella d’alimentació bàsica familiar confeccionada amb el suport de l’Agència Catalana de Salut. D’aquesta manera, juntament amb l’agència, la Creu Roja també ha elaborat un receptari, amb consells i indicacions per a les famílies sobre com fer una compra d’aliments equilibrada i els plats que poden elaborar per mantenir una dieta saludable.

Els productes alimentaris es distribuiran a les persones beneficiàries a través de comerços de proximitat (mercats i petits comerços) de superfícies comercials col•laboradores de la campanya d’estiu, en més d’un centenar de municipis d’arreu de Catalunya.

Aliança per a l’alimentació infantil:

El 2012, la Creu Roja va atendre a Catalunya més de 86.000 infants en risc d’exclusió a través de l’ajuda humanitària directe i dels projectes de lluita contra la pobresa.

A més, cal destacar que 7 de cada 10 famílies en situació de risc que atén la Creu Roja no poden garantir l’alimentació saludable dels seus fills a casa, segons el 4t estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat de l’entitat, presentat el gener de 2013.

Per això, a més d’aquesta campanya per a l’estiu, la Creu Roja està preparant el llançament per al setembre de l’Aliança Humanitària per a l’alimentació infantil a fi de mobilitzar la societat i sumar recursos de diferents agents socials per a la lluita contra la pobresa infantil.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies