93 726 55 55 | Segueix-nos:

Horari d’atenció: De dilluns a dijous de 08:30h a 13h i de 15:30h a 19h. Divendres de 08:30h a 13h.

DIA MUNDIAL CONTRA LA SIDA, 1 DE DESEMBRE

Imatge de complement
Més de 600 joves catalans participen en activitats de sensibilització sobre VIH/Sida organitzades per Creu Roja Joventut

Creu Roja Joventut desenvolupa la campanya “Amb el VIH, posa els peus a terra” arreu de l’Estat. A Catalunya, es faran activitats de sensibilització en 21 centres educatius per a més de 600 joves.

Coincidint amb el Dia Mundial de la Sida, la Creu Roja ha iniciat un Servei Multicanal d’Informació i Prevenció del VIH arreu de l’Estat. Consta d’un servei telefònic gratuït (900111000) i també funciona a través de correu, web i xat.

A Catalunya, la Creu Roja va atendre 1.715 persones amb VIH/SIDA durant el 2011. Creu Roja Joventut també va organitzar activitats de sensibilització sobre aquest tema per a 15.000 persones el darrer any.

Més de 600 joves catalans participaran en activitats de sensibilització sobre VIH/Sida organitzades per Creu Roja Joventut (CRJ) entre el 27 de novembre i el 7 de gener. A Catalunya, CRJ s’ha sumat a la campanya de sensibilització estatal “Amb el VIH, posa els peus a terra” , que es posa en marxa coincidint amb el Dia Mundial de la Sida, l’1 de desembre.

En el marc d’aquesta campanya, Creu Roja Joventut desenvoluparà activitats de sensibilització en 21 centres educatius, a les quals assistiran més de 600 joves d’entre 14 i 29 anys. Concretament, organitzaran aquestes activitats les assemblees locals i comarcals següents de l’entitat: Alt Maresme, Sant Feliu, Sitges, Esplugues, Baix Llobregat Nord, Sabadell, El Masnou, Castelldefels, Gavà, Girona, Santa Coloma de Farners, Sant Feliu de Guíxols, Lleida Les Garrigues, Almacelles, La Noguera, Pallars Jussà, Segarra, Tàrrega, Amposta, Vila-Seca, Reus i Tarragona. Arreu de l’Estat, la campanya es realitzarà en 38 províncies i 170 localitats a tot l’Estat.

Aquesta campanya té pe objectiu sensibilitzar la població adolescent i jove sobre la importància de prevenir les conductes de risc davant la infecció de VIH. A més, la iniciativa pretén posar èmfasi en el següent missatge: L’únic grup de risc és el format per persones desinformades que se senten absolutament alienes al VIH/Sida, desmitificant l’existència de grups de risc.

La campanya consta també d’un espot audiovisual, que serà distribuït a través de les xarxes socials, mitjans de comunicació, portals institucionals i correu electrònic.

Un nou Servei Multicanal d’Informació i Prevenció sobre VIH

A més de la campanya de CRJ, la Creu Roja també posa en marxa un Servei Multicanal d’Informació i Prevenció del VIH, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la lluita contra la Sida. La institució humanitària ofereix aquest servei a través d’un telèfon gratuït (900 111 000), un correu electrònic (informacionvih@cruzroja.es), una pàgina web i servei de chat. A més, el servei està actiu a les xarxes socials Facebook (www.facebook.com/InformacionVIH) i Twitter (https://twitter.com/InfoVIHCruzRoja), per tal d’assessorar sobre les vies de transmissió, les mesures preventives i donar indicacions dels llocs on dirigir-se per realitzar-se la prova diagnòstica del VIH.

Sensibilització sobre el VIH/Sida durant tot l’any

A més de desenvolupar una campanya específica en motiu del Dia Mundial contra la Sida, Creu Roja Joventut desenvolupa durant tot l’any accions de sensibilització per promoure hàbits de vida saludables entre els joves. En el conjunt d’aquestes activitats, hi van participar més de 40.000 infants i joves catalans durant el 2011, dels quals 15.000 corresponen específicament a accions relacionades amb la prevenció i educació sobre VIH/Sida i infeccions de transmissió sexual.

A més, durant el 2011, la institució humanitària també va atendre 1.715 persones amb VIH/SIDA en diferents serveis amb què compta arreu de Catalunya.

Podeu consultar més informació relacionada amb el tema a:

http://www.cruzroja.tv/index.php?MetaDataID=778133

http://www.cruzroja.es/vih/Documentos-de-interes-VIH.html

http://www.cruzroja.tv/index.php?MetaDataID=778119

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies